Google mění Wear OS sekci v obchodě Play

Google mění Wear OS sekci v obchodě Play
2021-04-16T08:00:33+02:00
• 16. 4. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Operační systém Wear OS od Googlu by zasloužil trochu více pozornosti. Sice jsme se dočkali několika novinek, ale ještě zde nemáme jakékoliv referenční zařízení od Googlu. Možná se ale schyluje k něčemu velkému. Nedávné spekulace naznačují, že by letos Google mohl konečně představit své vlastní hodinky. Zásadnější novinkou bude asi návrat Samsungu k tomuto systému, což by ho mohlo více podpořit, zejména když vezmeme v potaz prodejní sílu jihokorejského giganta. Kromě toho Google začíná dělat změny v Obchodě Play.

Další Galaxy Watch zřejmě dostanou Wear OS [aktualizováno]

Předzvěst novinek?

Google nedávno omezil možnost instalace aplikací do Wear OS a snaží se donutit vývojáře, aby osamostatnili aplikace. V podstatě chce docílit toho, aby kód pro Wear OS nebyl jen rozšířením aplikace pro mobilní telefony. S tím asi souvisí i změny, které se aktuálně odehrávají v Obchodě Play.

Aplikace pro Wear OS čeká změna, musí se osamostatnit

Do této chvíle byla sekce pro Wear OS v Obchodě Play poměrně strohá. Obsahovala kategorie jako nejlepší zdarma, nejvýdělečnější, trendy a kategorie nejlepší placených. Nic víc se zde nenabízelo a uživatel musel doslova procházet a hledat. Nově je ale celá sekce změněná a více kategorizována.

Screenshot 28 1338x781x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nově se v Obchodě Play v sekci Wear OS nabízí kategorie jako Vybrané aplikace, To nejdůležitější pro Wear OS, Vybrané ciferníky, Pracujte efektivněji, Čas na zábavu, Streamování zvuku, Styl pro vaše hodinky, Správa peněz, Přehled nad kondicí a Sledujte předpověď. Kromě toho jde vidět i několik grafických úprav. Konečně tento systém pro hodinky dostal sekci, která lépe prezentuje, co je možné a co si mohou uživatelé nainstalovat.

Google se zatím nevyjádřil k tomu, proč udělal tuto změnu a ani nenaznačil, jestli je součástí nějakým dalších novinek. Můžeme jen odhadovat, že se letos dočkáme od Googlu většího oznámení, nebo větší pozornosti směrem k Wear OS. V Česku by si Google získal uživatele už jen takovým povolením používání plateb přes NFC bez toho, aniž by uživatelé museli komplikovaněji řešit neoficiální aktivaci.

Návod na aktivaci Google Pay na Wear OS hodinkách

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat