Facebook nově usnadňuje export textových příspěvků

Facebook nově usnadňuje export textových příspěvků
2021-04-24T08:00:37+02:00
• 24. 4. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Facebook zavádí novou funkci, která umožní mnoha uživatelům po celém světě archivovat své příspěvky a také je exportovat či sdílet do Dokumentů Google, WordPressu nebo Blogger. Společnost podobný nástroj vydala již dříve, když umožnila exportovat fotografie na Fotek Google. Jak stará, tak i nová funkce tak může uživatelům opouštějící tuto sociální síť zásadně ulehčit uchování dat, která zveřejnil.

Facebook nabízí přesunutí nejen fotek nově i do Dropboxu

Uchování dat při odchodu z Facebooku je nově mnohem snazší

Když jste dříve chtěli zrušit svůj facebookový profil a zároveň zachovat své fotografie a příspěvky, jejich archivace byla poměrně zdlouhavá, díky nové funkci bude ale bude tento krok mnohem jednodušší. Po přihlášení na uživatelský profil stačí pouze otevřít nastavení Facebooku, vybrat Vaše informace na Facebooku, poté Přesuňte kopii svých dat, následně zadat přihlašovací heslo a nakonec stačí jen vybrat, kam chcete svá data exportovat – WordPress, Dokumenty Google nebo Blogger.

Screenshot 20210422 004506 Facebook 1080x2400x Screenshot 20210422 004524 Facebook 1080x2400x

zdroj: Dotekománie

Tato nová funkce je součástí projektu Data Transfer Project, kterého je součástí nejen Facebook, ale také například Apple, Microsoft, Twitter či právě Google. Je tak vhodná nejen pokud chcete svůj profil smazat, ale také když zkrátka jen chcete sdílet své příspěvky z Facebooku mezi ostatními platformami. Stále ale mějte na paměti, že přenesete pouze samotný příspěvek, data tak nebudou zahrnovat reakce ostatních uživatelů, nebo dokonce komentáře.

DataPortabilityGIF0 1200x812x

zdroj: TheVerge

Nové možnosti přenášení dat tak pomáhají Facebooku splňovat podmínky zákonech o regulaci technologií – Californský zákon o ochraně osobních údajů spotřebitelů a nařízení Evropské unie o ochraně údajů. Oba tyto zákony totiž po společnostech vyžadují aby poskytly data ve snadno použitelném formátu kdykoliv na vyžádání. Konkrétní parametry těchto formátů však nejsou konkrétně specifikovány, každá společnost je tak může lehce upravit.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat