iPad Pro může mít nový Thunderbolt

iPad Pro může mít nový Thunderbolt
2021-03-19T16:30:00+02:00
• 19. 3. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Řada nových Apple zařízení, včetně iPadu Pro, iPadu mini a AirTags, má dorazit už letos v dubnu. Spekulace výrazně posilnily a vše se točí hlavně kolem nadcházejícího iPadu Pro, zejména kvůli novému mini-LED displeji a podpoře mmWave 5G. Mohlo by však dojít k dalšímu velkému překvapení. Podle agentury Bloomberg může u nových iPadů Pro dojít k implementaci Thunderbolt portu. 

iPad Pro

Nyní iPad Pro 2020 využívá USB-C port, který se ostatně používá i u Thunderboltu. Pokud bychom vzali specifikace USB 4 a Thunderboltu 4, tak se mohou jevit jako absolutně stejné, dokonce i přenosové rychlosti, pokud použijeme nejvyšší variantu USB 4. Rozdíl je ale v podpoře, respektive stabilitě a dodržování standardu.

iPad Pro

Zdroj: PocketNow

Například Thunderbolt 3 na novém MacBooku Pro s M1 umožňuje teoretickou rychlost přenosu dat 40 Gb/s. Navíc dokáže pracovat s až 6K externím monitorem s obnovovací frekvencí 60 Hz. Pokud se iPad Pro opravdu Thunderboltu dočká, posune se o velký kus dopředu. Najednou by přechod z Macu na iPad dával o něco větší smysl. 

Apple pravděpodobně chce trochu sjednotit zařízení, aspoň takto minimálně. Je ale otázkou, kterou verzi použije. S nasazením technologie Thunderbolt by mohl iPad Pro nabídnout lepší podporu pro vysokorychlostní přenos dat, monitory a další zařízení. Mohl by i více cílit na profesionálnější použití.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat