HTC se pomalu a jistě zvedá

HTC se pomalu a jistě zvedá
2021-03-20T09:30:18+02:00
• 20. 3. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

S výjimkou prvního čtvrtletí roku 2018, kdy společnost Google dokončila nákup inženýrského týmu HTC za 1,1 mld. dolarů, se společnost od druhého čtvrtletí 2015 topí v záporných číslech. A poslední čtvrtletí opět na situaci nic nezměnilo.

HTC ve 4. čtvrtletí 2020 snížilo náklady, stále však přišlo o peníze

Tchajwanský výrobce vykázal v posledním čtvrtletí, jež probíhalo od října do prosince 2020, další obrovskou ztrátu ve výši 46 mil. dolarů na tržbách 57 mil. dolarů. Je jasné, že HTC má stále co dělat k tomu, aby bylo v zisku. Je však nutné podotknout, že v oblasti smartphonů výrazně pokročilo. O rok dříve činila provozní ztráta 77 mil. dolarů, přestože HTC vykázalo vyšší výnosy 63 mil. dolarů. 

HTC

HTC Wildfire E Lite; Zdroj: HTC

Hrubá marže společnosti se za posledních 12 měsíců změnila z 25,7 % na 27,9 %, což je stále malé, zato alespoň nějaké zlepšení. A důležitá provozní marže nyní dosahuje -80,9 %, tj. mnohem lepší hodnota než provozní marže -122,1 % ze čtvrtého čtvrtletí 2019. 

HTC nijak nehodlá měnit své plány pro letošní rok, ale je jasné, že se bude muset více soustředit na zvyšování zisků. Soustavně posledních několik let snižuje výdaje a letos by tomu nemělo být jinak. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat