Oficiálně: čínský gigant vivo vstupuje na český trh

Oficiálně: čínský gigant vivo vstupuje na český trh
2021-02-18T10:00:03+02:00
• 18. 2. 2021

Zdroj: vivo

V evropských zemích a zejména pak u nás značka vivo není příliš známá. Například ale Oppo, OnePlus či realme vám už ale jistě známé jsou. vivo totiž patří do koncernu BBK, pod který spadají také oni zmínění 3 výrobci, kteří na našem trhu již nějakou dobu působí. Samotné vivo je 5. největší producent smartphonů na světě, pokud by se ale veškeré dceřiné značky spojily, máme před sebou bezkonkurenčně největšího výrobce. Společnost vivo oznámila oficiální vstup k nám na český trh.

Na trh přichází trojice novinek od společnosti vivo

vivo v České Republice

vivo jako jeden z největších světových výrobců smartphonů vstoupilo již loni říjnu na evropský trh, ode dneška má nově také své zastoupení přímo u nás v České republice. Zařízení tohoto výrobce tedy budeme moci nově zakoupit přímo v českých obchodech za příznivější ceny a hlavně také se zárukou.

„S potěšením můžeme říct své první, „Ahoj, Česko!“ a oficiálně představit vivo i první modely našich chytrých telefonů určených pro český trh. Do Česka vstupujeme v době, která je velice náročná jak pro každého z nás, tak pro podnikání. Naše plány pro Česko a náš závazek rozšířit naše působení po celé Evropě však zůstaly nezměněny. Odráží to naši filozofii: dělat správné věci správným způsobem“, zdůraznil Denny Deng, viceprezident a prezident pro evropský trh společnosti vivo.

Tento výrobce však na celosvětovém trhu není žádným nováčkem a má za sebou hned několik prvenství ve světě smartphonů. V roce 2012 společnost představila model vivo X1, první chytrý telefon se specializovaným hi-fi čipem. O dva roky později společnost se svým modelem vivo X5Max (o tloušťce pouhých 4,75 milimetru) překonala rekord nejtenčího chytrého telefonu své doby. V roce 2018 spatřilo světlo světa vivo NEX, které bylo nejen prvním chytrým telefonem s technologií snímání otisku prstu umístěným v displeji, ale také prvním skutečně bezrámovým chytrým telefonem s výsuvnou selfie kamerou.

Screenshot 20210217 203230 Drive 1860x1040x Screenshot 20210217 203242 Drive 1860x1043x

Zdroj: vivo

Za celosvětovým úspěchem stojí nejen skvělé smartphony, ale také úzké spolupráce s klíčovými partnery. Tím je například Google, samotný tvůrce OS Android, díky kterému jsou zaručeny velmi rychlé aktualizace a také minimalistická grafická nadstavba. Mezi další partnery patří také Qualcomm, který dodává ten nejlepší možný hardware pro skvěle vybalancovaný výkon a energetickou úspornost. Nejnovější přírůstek do rodiny partnerských firem patří také společnost ZEISS, která se stará o tu nejlepší možnou optiku fotoaparátů. Že to vivo myslí v Evropě vážně, značí také oficiální partnerství s UEFA a evropských šampionátů EURO 2020 a EURO 2024.

Screenshot 20210217 203318 Drive 1959x1021x

Zdroj: vivo

Dostupnost, záruka a servis

Dnešním dnem začíná také oficiální prodej smartphonů od společnosti vivo. Jako první zamíří do prodeje trojice modelů vivo Y70, vivo Y20s a nejlevnější vivo Y11s. Výrobce také slíbil, že ve velmi blízké budoucnosti se také můžeme těšit na top modelovou řadu X v čele s modely vivo X50 (Pro) a vivo X60 (Pro) a také řadu V, která zapadne do střední třídy stejně jako řada Y. Smartphony řady IQOO bohužel prozatím zůstávají exklusivně pouze pro Čínu, nicméně výrobce nepopřel příchod této řady někdy v budoucnu.

Po stránce záruky pak platí standartní záruční lhůta a pokud jste si zakoupili jakýkoliv model vivo již dříve, záruku můžete uplatnit nově také přímo v ČR. O záruční servis se stará lety prověřený servis nejen smartphonů VSP Data.

Výrobce také na tiskové konferenci slíbil, že se časem můžeme dočkat kromě smartphonů také příslušenství v podobě bezdrátových sluchátek či VR brýlí. Přesnější termín je však prozatím neznámý.

Zdroj: vivo

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat