Telegram „raketově“ roste díky WhatsApp

Telegram „raketově“ roste díky WhatsApp
2021-01-12T19:30:31+02:00
• 12. 1. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

2

Nové podmínky komunikační platformy WhatsApp vyděsily uživatele a někteří jednoduše začali měnit svého „kecálka“ za alternativního. Na trhu se nabízí několik konkurenčních služeb, přičemž uživatelé volí zejména ty, které se soustřeďují na soukromí, bezpečnost a nesdílení informací. Například Signal zaznamenal obrovský příliv nových uživatelů, což způsobilo technické problémy, které se podařilo po několika dnech vyřešit. Telegram se nyní chlubí, že zaznamenal příval nových uživatelů.

25 milionů nových uživatelů

Pavel Durov, CEO společnosti Telegram, se pochlubil ve svém kanálu v Telegramu pochlubil zajímavou statistikou. Uvádí, že běžně za jeden den v minulém roce přibylo 1,5 milionu uživatelů z celého světa. Kvůli změně podmínek služby WhatsApp ale došlo k daleko většímu nárůstu nových uživatelů. Pavel Durov uvádí, že za pouhých 72 hodin přibylo 25 milionů uživatelů a zřejmě tento trend bude ještě nějakou chvíli pokračovat.

Zdroj: Telegram

V porovnání s minulým rokem, kdy za tři dny přibylo 4,5 milionu uživatelů, se jedná o velký skok. Nejvíce nových uživatelů přichází z Asie, celkem 38 %. Na druhém místě je Evropa s 27 %, což je úsměvné, když nové podmínky o sdílení dat s Facebookem se nejvíce týkají uživatelů mimo EU. Na třetím místě je Latinská Amerika s 21 % a 8 % pochází ze Středního východu a severní Afriky.

Telegram plánuje zpoplatnění některých funkcí

Nejedná se o jediný milník pro Telegram. V prvním týdnu tohoto roku služba pokořila hranici 500 milionů aktivních uživatelů za měsíc. Jde tedy vidět, že změna podmínek skutečně nahrává konkurenci a možná se dočkáme vyrovnanějšího souboje.

logo-app Telegram Telegram Messenger LLP Zdarma ANDROID logo-app Telegram Messenger Developer Zdarma iOS

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Až bude v češtině, tak jej možná opět vyzkouším. Nicméně, hodlám i nadále podporovat minimum aplikací, které nejsou místně lokalizovány. Z principu…

Jakub Cabal

13. 1. 2021, 9:14

Ano, chybějící češtinu ve výchozím stavu taky považuju za zásadní nedostatek Telegramu. Nicméně čeština lze v Telegramu snadno aktivovat skrze tento odkaz: https://t.me/setlanguage/cs-beta

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat