Novinky v Google Mapách vylepšují plánování cest s elektromobilem

Novinky v Google Mapách vylepšují plánování cest s elektromobilem
2021-01-29T13:30:53+02:00
• 29. 1. 2021

Zdroj: renewwales.org.uk

Elektromobily stále více získávají na popularitě. Jednak díky nižším provozním nákladům a také proto, že zmírňují ekologický dopad na životní prostředí. Plánování delší cesty s nutností dobře si promyslet dostupnost zastávek na dobití však může být poměrně tvrdý oříšek. Nové funkce v Google mapách by měly toto zjednodušit a plánování tak udělat méně stresujícím.

Google Mapy pro elektromobily: méně stresu a více zážitku z cest

Naplánovat cestu běžným automobilem oproti elektromobilu je stále mnohem jednodušší. Důvod je prostý. Síť čerpacích stanic je ve většině Evropy hustá, a tak nás většinou nezaskočí to, že bychom dlouhé kilometry na žádnou nenarazili. S dobíjecími stanicemi je situace zatím o poznání horší i přesto, že jich vzniká čím dál více. Proto je nutné při plánování zohlednit jejich dostupnost, ověřit si, že dobíjecí konektor je kompatibilní s naším vozem a podobně.

155520 apps news google maps to make it easier to plan your ev charging image1 t76kcp9hjc 945x630x

Zdroj: gadgetpage.in

Google vyvinul nové plánovací algoritmy, které implementoval do nejnovější verze svých map. Nově tak při zadání cíle mapy prohledají rozsáhlou databázi veřejných dobíjecích stanic, aby nám byla doporučena nejlepší trasa, která v sobě bude zahrnovat počet zastávek k nabití, dobu trvání nabíjení a na základě toho vypočítaný předpokládaný čas dosažení cíle. V případě kratší cesty bude možné na naší trase ručně zvolit dobíjecí stanici, která bude nejlépe vyhovovat našim potřebám s ohledem na naplánovanou trasu.

Z dostupných informací bude možné zjistit, jak které stanice rychle nabíjejí, zdali jsou v blízkosti obchodů s potravinami, nebo kaváren, což nám umožní lépe si rozvrhnout čas trávený čekáním na dobití automobilu. Dostupné by měly být i informaci o tom, jaký způsob platby je akceptován, a to aktuálně pro 12 zemí v rámci Evropy. Nové funkce jsou momentálně dostupné pro elektromobily s integrovanými Google mapami (Polestar 2 a Volvo XC40 Recharge). Další modely by ale měly následovat.

dc v6 full size 1298x1370x 1 stop 1298x1370x

Zdroj: gadgetpage.in

Zdroj: blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat