Google ukončil projekt Kaleidoscope aktualizováno

Google ukončil projekt Kaleidoscope [aktualizováno]
2021-01-09T18:00:37+02:00
• 9. 1. 2021

Zdroj: Google

Aktualizováno 9. 1.

Před půl rokem jsme vás informovali, že Google pracuje na projektu Kaleidoscope v rámci webového prohlížeče Chrome. Měl původně přinést jednoduchý hub nebo centrum pro streamovací služby jako Netflix, Disney+ a další. Nakonec se nedočkáme ani beta verze. Dle neoficiálních zdrojů byl projekt ukončen a byly odebrány všechny rozpracované části kódu. Zřejmě se tedy Google soustředí jen na platformu Google TV, aspoň v této kategorii.

Původní článek 22. 8.

Google neustále pracuje na svém webovém prohlížeči Chrome. Ostatně i proto existují varianty jako Beta, Dev a Canary, kde si testuje nové možnosti a funkce. Očekávanou novinkou je lepší správa JavaScriptu, což by mělo přinést nižší spotřebu energie a menší zatížení hardwaru. Objevuje se nový projekt, který má kódové označení Kaleidoscope.

Chrome Kaleidoscope

Novinka je dostupná v Chromu Canary na adrese chrome://kaleidoscope/ nově vyhlížející službu, na které se zřejmě aktivně interně pracuje. V tuto chvíli víme, že má být založena na streamovacích službách, kde jsou nyní dostupné Netflix, Prime Video a Disney+ Hotstar. Samotná stránka láká na možnost nepřetržitého sledování napříč službami.

chrome kaleidoscope 1024x570x continue watching chrome kaleidoscope 1024x564x

Zdroj: chromestory.com

S největší pravděpodobností by se mohlo jednat o takový HUB pro sledování těchto služeb, přičemž budete moci přecházet mezi zařízeními a stále pokračovat ve sledování. Taková funkce je dostupná u mnohých streamovacích služeb, ale zde se nabídne asi jednodušší způsob. Bohužel není známo, co všechno bude obsaženo a jaké funkce budou k dispozici.

not access chrome kaleidoscope 1024x569x

Zdroj: chromestory.com

Chrome Kaleidoscope je nyní dostupný jen pro zaměstnance společnosti Google, kteří ji mohou testovat. Vzhledem k tomu, že je novinka jen v Chromu Canary, ještě nemůžeme tvrdit, že dojde k představení. Google může zastavit vývoj, nebo ho kompletně změnit. Otázkou je, jestli by uživatelé stáli o takové rozšíření Chromu, když už nyní se jedná o poměrně náročný software pro hardware.

Zdroje: chromestory.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat