Apple zakázal „sideloading“ iOS aplikací na M1

Apple zakázal „sideloading“ iOS aplikací na M1
2021-01-22T16:30:36+02:00
• 22. 1. 2021

Zdroj: MacRumors

Apple tento týden implementoval mechanismus blokování na straně serveru, čímž zabránil majitelům Mac počítačů s M1 procesorem načítání aplikací pro iOS. Samozřejmě nejde o všechny aplikace.

Apple přitvrdil

Již není možné používat aplikace třetích stran, jako je například iMazing, které jste si nainstalovali takzvaně mimo ekosystém. Dříve bylo možné nainstalovat takřka jakoukoli aplikaci, ovšem tomu dal Apple nyní stopku – alespoň na M1. Pokud tedy nainstalujete aplikaci třetí strany mimo App Store, macOS Big Sur vám vyhodí hlášku „Tuto aplikaci nelze nainstalovat, protože vývojář neměl v úmyslu ji spustit na této platformě“.

Apple

Zdroj: MacRumors

Vývojáři aplikací mají možnost zpřístupnit své iOS aplikace na Mac počítače s ‌M1‌, ale mohou tento krok také odmítnout. Populární aplikace jako Netflix, Hulu, Instagram a další se rozhodly nezpřístupnit své iOS verze pro Macy. Dříve bylo možné je instalovat a používat s aplikacemi jako iMazing nebo Apple Configurator 2, ale tomu je konec.

Jediné iOS aplikace‌, které lze nainstalovat na M1 Macy, jsou ty, které vývojáři označili zeleně pro použití v Mac počítačích. Tzv. sideloading aplikace, které jsou již spuštěné, lze stále používat, protože tento krok ovlivní pouze nové instalace. Totéž platí pro dříve stažené soubory .ipa. Apple zakázal funkci sideloading aplikace v systémech macOS Big Sur 11.1 a ‌macOS Big Sur‌ 11.2 beta.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat