Spotify nabídne přehrávání lokálních souborů

Spotify nabídne přehrávání lokálních souborů
2020-12-07T09:30:28+02:00
• 7. 12. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Poslední větší novinkou v rámci hudební streamovací služby Spotify jsou samotné příběhy, ale ty nemohou tvořit všichni uživatelů. Jsou určeny hlavně pro tvůrce, kteří takto budou moci informovat o nových skladbách a podobně. Zatím nenabízí moc funkcí, například chybí přímé odkazy na písničky nebo alba. Co se týče uživatelů, tak ti se dočkali například úprav playlistů. Nyní zde máme náznak chystané funkce.

Spotify Wrapped shrne váš hudební rok 2020

Spotify po vzoru Youtube Music?

Služba Spotify dominuje streamovacím hudebním službám, přičemž mnohé se snaží kopírovat některé funkce. Sem tam ale lze pozorovat, že i Spotify se nechá inspirovat u konkurence. Například Youtube Music převzalo z původní služby Hudba Play, která je již oficiálně mrtvá, možnost přehrávání souborů, které jsou uloženy lokálně na smartphonu.

Jane Manchun Wong (@wongmjane) objevila při pátrání ve zdrojovém kódu aplikace Spotify pro Android část, která jednoznačně značí příchod možnosti přehrávání lokálních hudebních souborů. Přímo v nastavení aplikace bude možnost povolení zobrazení lokálních souborů v knihovně. Není ale jasné, jestli budou muset být v konkrétní složce, nebo si aplikace prohledá celý smartphone.

EokyaZGVoAEnFi4 1 1080x543x

Zdroj: Jane Manchun Wong @wongmjane

Otázkou je také, jak budou soubory řazeny nebo tříděny. Zatím nemáme k dispozici další snímky obrazovky, ale možná bude v knihovně nové album spojené s lokálními soubory. Oproti konkurenční službě Youtube Music ale Spotify postrádá možnost nahrání vlastních souborů pro plnou synchronizaci nebo přístup z jakéhokoliv zařízení. Kdy se objeví možnost přehrávání lokálních souborů ve Spotify, zatím není jasné. Může to trvat i několik týdnů nebo měsíců.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat