Instagram Lite se vrací, zatím omezeně aktualizováno

Instagram Lite se vrací, zatím omezeně [aktualizováno]
2020-12-16T15:15:52+02:00
• 16. 12. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 16. 12.

Přibližně před třemi měsíci se opět objevila aplikace Instagram Lite, ale v omezené míře. Nyní je k dispozici na indickém trhu v nové verzi, přičemž zanedlouho má dojít k dalšímu zpřístupnění. Mluví se dokonce o globální dostupnosti. Nová verze je optimalizována na spotřebu energie, dat a také spotřebuje méně prostředků pro své fungování. Aplikace má pouze 2 MB a obsahuje Reels, IGTV a také funkce pro nakupování.

logo-app Instagram Lite Instagram NEZNÁMÁ ANDROID

V Česku si ji z obchodu nestáhnete, ale můžete si nainstalovat APK balíček ze serveru APKMirror (na vlastní riziko).

Aktualizováno 18. 9.

Instagram Lite je modifikovaná verze původní plnohodnotné aplikace. Má menší velikost, stahuje obsah, jen v případě potřeby a omezuje spotřebu dat a také méně zatěžuje smartphone. Aplikace byla poslána k „ledu“ v květnu tohoto roku. Následně se objevila informace, že by se mohla vrátit. Nyní se tak stalo, ale je limitována pro některé země.

Aktualizováno 13. 5.

Aplikace Instagram Lite zmizela z Obchodu Play a vypadalo to, že se sociální síť soustředí na svou běžnou aplikaci, případně webovou verzi. Nyní se ale dozvídáme, že by se Instagram Lite mohl vrátit. Z dostupného vyjádření totiž vyplývá, že původní aplikace byla v podstatě test. Díky tomu má společnost dostatek dat k vytvoření nové aplikace. Bohužel nebylo sděleno, kdy se tak stane.

Původní článek 11. 5.

V roce 2018 se Instagram rozhodl, že uvede na trh Lite verzi své aplikace. Hlavním smyslem takových odlehčených variant není jen menší velikost na mobilním telefonu, ale také se zpravidla vývojáři soustřeďují na omezení spotřebovaných dat. Navíc aplikace nevyžadují tolik výkonu od smartphonu.

Instagram Lite ukončen

Zatím z neznámého důvodu došlo na ukončení aplikace Instagram Lite. Není k dispozici ani nějaké oficiální vyjádření. Z Obchodu Play aplikace byla odebrána již 12. dubna, tedy došlo na zrušení publikace. Pakliže jste si ji nainstalovali, mohli byste ji vidět ještě v Obchodě Play.

instagram lite bye 720x1393x

Zdroj: androidpolice.com

Aplikace Instagram Lite jen uvádí, že není podporována a uživatelé by měli používat plnohodnotnou verzi. Ta může být pro mnohé starší mobily náročnější. Je zde ještě možnost využít přímo mobilní web této služby, který nabízí omezenou funkcionalitu, ale nebude tak náročný jako plnohodnotná aplikace. Minimálně zabírá méně místa, ale není to na časté používání.

Aplikace měla přes milion stažení. V porovnání s běžnou variantou se jedná jen o zlomek, navíc toto číslo nevypovídá o skutečném počtu uživatelů, kteří ji používali aktivně. Možná právě proto došlo k ukončení. Jestliže Instagram poskytne vyjádření, aktualizujeme článek.

logo-app Instagram Instagram Zdarma ANDROID

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat