Apple představí první zařízení s Mini-LED začátkem 2021

Apple představí první zařízení s Mini-LED začátkem 2021
2020-10-03T18:00:08+02:00
• 3. 10. 2020

Zdroj: MacRumors

1

Apple údajně představí 12,9palcový iPad Pro s Mini-LED displejem už počátkem příštího roku. Naopak MacBook s touto zobrazovací technologií dorazí ve druhé polovině roku 2021. S touto informací přišel DigiTimes. 

Apple chystá dva produkty s Mini-LED

Dle tchajwanských publikací, společnost Epistar dodá více než 10 000 Mini-LED displejů pro každý iPad Pro. Jako další dodavatel bude Osram Opto, který se postará o dodávky pro MacBook. Zajímavé je, že tyto informace potvrdil také analytik Ming-Chi Kuo. 

Apple One

Zdroj: Dotekomanie.cz

„Očekává se, že Osram Opto Semiconductors dodá Mini-LED displeje pro prémiový MacBook ve druhé polovině roku 2021. Podle průmyslových zdrojů se druhým dodavatelem stane Epistar. 

Apple pak uvede 12,9palcový Mini-LED iPad Pro začátkem příštího roku, přičemž každý jednotlivý tablet bude vybaven 10 000 displeji od Epistaru. Výroba těchto komponentů bude zahájena ve třetím čtvrtletí letošního roku.“

Už v prosinci loňského roku analytik Ming-Chi Kuo, kterého všichni moc dobře známe, uvedl, že Apple vyvíjí až šest produktů s novou technologií Mini-LED. Jedním z těchto produktů je právě zmíněný 12,9palcový iPad Pro s čipem A14X. Ten měl být podle analytika původně představen ve třetím čtvrtletí letošního roku. Takový měl být plán Applu ještě před vypuknutím pandemie COVID-19. Je tedy pochopitelné, že se představení přesunulo kvůli přerušené spolupráce s dodavatelským řetězcem, který měl v Číně zákaz vykonávat činnost (kvůli koronaviru).

V březnu pak leaker Jon Prosser prozradil, že nový iPad s 5G a čipem A14X dorazí ještě na konci letošního roku. Ten ale nebude mít žádné významné hardwarové změny. Ty by měly dorazit až začátkem roku 2021, kdy bychom se měli dočkat modelu s novým Mini-LED displejem. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Karel Mička

3. 10. 2020, 18:13

Dobrý den čtete to po sobě?(přičemž každý jednotlivý tablet bude vybaven 10 000 displeji od Epistaru)a já měl za to že každý bude mít 10 000 mini led od Epistaru

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat