Viber představuje novinku nejen pro učitele a studenty

Viber představuje novinku nejen pro učitele a studenty
2020-09-15T16:50:53+02:00
• 16. 9. 2020

Zdroj: Rakuten

Viber je jednou z rozšířenějších komunikační služeb na současném trhu. Aby se mohl vyrovnat konkurenci, zavádí nejrůznější funkce, kterými se chce i odlišit. Například nedávno se zaměřil na boj proti spamu a také upravil vyhledávání. Mimo jiné vylepšil mizející zprávy. S další aktualizací přináší kvízy.

Viber ukončuje spolupráci s Facebookem v rámci #StopHateforProfit

Kvíz pro ověření znalostí

Společnost Rakuten nechala integrovat možnost vytváření kvízů v rámci chatů a také skupin. Sice se může zdát novinka jako obyčejná funkce, ale zde se vývojáři zaměřili na testování znalostí samotných žáků a studentů.

“Na konci minulého školního roku dostal přechod k online vzdělávání zcela novou podobu. Z postupného procesu se stalo něco, co bylo potřeba řešit okamžitě. V rozmezí několika dnů se proces vzdělávání přesunul ze školních tříd do domácího prostředí. Studenti, učitelé I rodiče vytvořili mnoho komunit na Viberu, které jim pomohli s komunikací a obecně se vzděláváním. Když se podíváme na čísla uživatelů komunit ve stejném období o rok dříve, uvidíme, že letos se toto číslo zdvojnásobilo. To dokazuje, že Viber je užitečným nástrojem v této nové době,“ řekla Anna Znamenskaya – Chief Growth Officer ve společnosti Rakuten Viber.

Při vytváření je nutné kliknout v rámci komunity nebo skupiny na tlačítko ankety a následně zvolit možnost kvízu. Následně lze zadat otázku a odpovědi. Jednu z nich autor označí jako správnou. Lze také dopsat vysvětlení. Díky tomu si mohou žáci ověřit své znalosti.

PR Quiz Mode 2700x2070x

Zdroj: Rakuten

Rakuten mimo jiné zavedl možnost vytváření připomínky v poznámkách, které díky tomu mohou upozornit na blížící se termín. Nová funkce by již nyní měla bát k dispozici v aplikaci.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat