OnePlus pracuje na 8K videu při 960 fps a nových Buds Z

OnePlus pracuje na 8K videu při 960 fps a nových Buds Z
2020-09-11T19:44:10+02:00
• 12. 9. 2020

Zdroj: OnePlus

Po tom, co Google vypustil stabilní verzi Androidu 11 pro Pixely, OnePlus nezahálel a vydal beta verzi OxygenOS 11 pro modely 8 a 8 Pro. Protože však OnePlus tuto beta verzi vypustil veřejně, není tedy nutná žádná registrace, ani odsouhlasení výrobce, jako například u OPPO, Xiaomi či realme. Tak jako v každé beta verzi se zde odhalují také nové zařízení a funkce, které budou obsahovat.

OxygenOS 11 – až 8K video při 960 fps

Uživatelé na XDA Developers provedli rozbor upravené aplikace OnePlus Camera, která bude dodávána s touto verzí operačního systému pro OnePlus 8/8 Pro. Při tomto průzkumu narazili na to, že společnost pracuje na videu v rozlišení 8K až při 960 fps.

Pro informaci, Spectra 480 ISP, který je součástí čipů Snapdragon 865/865+ zvládá video při 960 fps pouze v rozlišení 720p , 8K pak pouze při 30 fps. Tato schopnost však není výjimkou, jelikož se ji letos naučilo více zařízení.

Popravdě, toto ISP není schopno zachytit 960 snímků za vteřinu ani při rozlišení 4K, či 1080p. Je tedy možné, že se výrobce uchýlí k užití interpolace, nebo můžeme v nových nejvýkonnějších procesorech od Qualcommu dočkat nových výkonnějších ISP.

spectra 480 isp 1500x1125x

zdroj: ubergizmo.com

OnePlus 8T

V před pár dny vypuštěné verzi OxygenOS 11 Beta 4 byly nalezeny rendery OnePlus 8T, který byly uloženy ve složce „oneplus_8t.webp“. V poslední verzi, veřejná OxygenOS 11 Beta 1, však tato složka byla přejmenována na „oneplus_kebab.webp“. Kódové řetězce v aplikaci Nastavení také naznačují dvě varianty zařízení – kebab pro Kanadu a Indii a kebabt pro USA. Uvidíme tedy, která ze dvou údajných verzí se dostane na náš trh.

OnePlus Buds Z

Podobně jako o OnePlus 8T byly zde také nalezeny řetězce zmiňující dosud nepředstavené OnePlus Buds Z. Vzhledem k faktu, že společnost písmenem Z označuje levnější model bezdrátových sluchátek (OnePlus Bullets Z), můžeme předpokládat, že pod tímto názvem se schovává levnější model OnePlus Buds.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat