Už se pracuje i na e-ink čtečce s ohebným displejem

Už se pracuje i na e-ink čtečce s ohebným displejem
2020-08-10T15:00:11+02:00
• 10. 8. 2020

Zdroj: theverge.com

Minulý rok jsme se dočkali odstartování nové kategorie smartphonů nebo tabletů s ohebnými displeji. K dokonalosti mají daleko a jejich cena je pro většinu zájemců příliš vysoká. Postupem času se stanou dostupnější a robustnější. Mezitím se ale pracuje také na jiném typu zařízení s ohebným displejem a konstrukcí. Jde o elektronické čtečky.

Ohebná čtečka

Vývojové centrum společnost E Ink Corporation pracuje na elektronické čtečce již nějakou dobu. Je založena na původní technologii e-ink, kdy displej spotřebovává energii jen při změně obrazu. Všechny současné čtečky s e-ink displeji mají formát spíše tabletu nebo většího mobilu. Díky technologii ohebných displejů ale tak budete moci získat daleko větší displej v menším balení.

V tuto chvíli není připraveno jakékoliv zařízení k prodeji, ale můžeme se minimálně podívat na aktuální prototyp. Ten disponuje e-ink displejem a také sadou tlačítek pro ovládání. Je zde ale k dispozici ovládání skrze samotný displej a navíc je zde zakomponovaná technologie Wacom pro použití stylusu. Díky tomu můžete na displeji vytvářet poznámky.

Slabinou e-ink displejů je, že potřebují externí zdroj světla, abyste viděli samotný obsah. V tomto případě vše vyřešili LED svítilnami navíc v horní části zařízení, které se dají naklopit. Samotný systém ohybu je velmi bytelný a zabraňuje například rychlému zavření, mohlo by dojít k poškození.

flexible e ink reader 848x471x

Zdroj: theverge.com

Ohebné čtečky s e-ink displeji mohou být velmi zajímavé, jelikož společnosti nemusí myslet na mnoho dalších technologií. Navíc mohou být daleko tenčí a teoreticky se u nich dá vyřešit lépe několik ohybů. Možná se skutečně jednou dočkáme tenké čtečky, která bude tvořena velkým displejem, jenž jen tak složíte. Navíc oproti smartphonům se zde docílí delší doby používání na jedno nabití. S podporou stylusu se může jednat o dobrého společníka nejen do škol.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat