Nastavte si svůj iPhone na co nejvyšší efektivitu sponzorovaný článek

Nastavte si svůj iPhone na co nejvyšší efektivitu [sponzorovaný článek]
2020-08-24T11:31:05+02:00
• 24. 8. 2020

Používáte ke své práci iPhone a rádi byste ho využívali efektivněji? Díky uživatelsky přívětivému operačnímu systému iOS si svůj iPhone můžete nastavit přesně tak, jak vám vyhovuje. Nenechte se rušit příchozími notifikacemi a šetřete čas, kde se dá. Poradíme vám, jak si svůj iPhone nastavit na co nejvyšší efektivitu.

Nenechte se rušit

Nenechte se při práci rušit neustálým přívalem upozornění ze sociálních sítí a dalších aplikací. Notifikace si ponechte opravdu jen u zásadních aplikací a podle potřeby si zvolte typ upozornění – Oznamovací centrum, Banner nebo tiché doručení, při kterém vás nevyruší zvuk ani vibrace iPhonu. V některých případech uvítáte funkci Nerušit, která váš iPhone dočasně učiní nedostupným. Nastavit si můžete časové omezení této funkce – například Než odejdu z určitého místa nebo Do konce události.

Omezte neproduktivní čas u obrazovky

Buďte produktivnější s funkcí Čas u obrazovky, která za vás pohlídá čas strávený u konkrétních aplikací. Nastavením klidového režimu například od 22:00 do 6:00 si v tomto čase budete moci spustit jenom klasické aplikace, jako jsou Telefonní hovory, SMS zprávy nebo Kalendář. Jestliže si zároveň zvolíte časový limit pro konkrétní aplikace (například 30 minut denně), v případě jeho překročení pro vás bude po zbytek dne nedostupná.

Šetřete čas při psaní e-mailů a zpráv

Pokud iPhone používáte k častému psaní zpráv nebo e-mailů, jistě oceníte možnost vytvoření vlastních textových zkratek, které vám ušetří čas. Abyste nemuseli stále dokola podepisovat odesílané e-maily, jednoduše si jako textovou zkratku nastavte vaše iniciály, které automaticky nahradí váš podpis. Vlastní textové zkratky si tvoříte v Nastavení v sekci Obecné, odkud přejdete do Klávesnice. Zde kliknete na ikonku Náhrada textu a pomocí znaménka + přidáte novou zkratku.

Kopírujte mezi zařízeními

Občas při hledání na iPhonu narazíte na článek, dokument nebo například video, které byste si rádi prohlédli ve svém Macu. Díky funkci Universal Clipboard jednoduše zkopírujete odkaz, který se automaticky uloží do univerzální schránky, odkud ho vložíte do vyhledávacího pole v Macu. Pochopitelně celý proces funguje i v obráceném pořadí. Podmínkou je přihlášení obou zařízení k iCloudu se stejným Apple ID zapnutým Bluetooth, Wi-Fi a Handoff. 

1 1566x1600x

Neztrácejte čas hledáním

Ani sebelepší řazení aplikací na ploše někdy nestačí k tomu, abyste se v nich pokud možno rychle a snadno orientovali. Naučte se proto používat funkci Vyhledávání, kterou na iPhone aktivujete pouhým přejetím prstu od poloviny displeje směrem dolů. Další možností je samozřejmě funkce Siri, které stačí zadat příkaz a danou aplikaci vám vyhledá nebo rovnou spustí.

Nabíjejte efektivně a rychle

Jestliže si před odchodem z domu potřebujete rychle nabít iPhone, aktivujte režim Letadlo. Zařízení se v tu chvíli odpojí od všech bezdrátových připojení, čímž se sníží odběr jeho energie a baterie se nabije o to rychleji a účinněji.

Hlídejte si svou efektivitu

Existuje celá řada aplikací, která vám má ušetřit čas nebo zlepšit koncentraci na daný pracovní úkol. Vyzkoušet můžete aplikaci Focus, která vám připomene, abyste své soustředění na práci vystřídali za krátkou přestávku a protažení, nebo aplikaci Microsoft To-Do (náhrada za Wunderlist), která umožňuje tvorbu, správu a sdílení seznamů všeho druhu.

Proniknout do nastavení iPhonu sice vyžaduje čas, ale odměnou vám bude chytré zařízení přizpůsobené vašim potřebám. Jak se jednou sžijete s osobitým prostředím operačního systému iOS, nebudete ho chtít dát z ruky. Ostatně přesvědčit se o tom můžete na Heurece, kde najdete širokou nabídku mobilních telefonů iPhone včetně recenzí spokojených uživatelů. Pokud náhodou u vámi vybraného telefonu hodnocení nenajdete, ověřte si, zda nemá dotyčný iPhone recenze od slovenských zákazníků na Heureka.sk.

2 1572x841x

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat