Google Pay se stane alternativním klientem pro účty bank

Google Pay se stane alternativním klientem pro účty bank
2020-08-03T16:29:49+02:00
• 4. 8. 2020

Zdroj: TechCrunch.com

V posledních letech se objevilo hodně bankovních služeb, které nabízí digitální účty, kam si můžete poslat peníze. Následně můžete platit v obchodech, nakupovat kryptoměny, případně i akcie a jiné komodity. Do této oblasti zamířila i společnost Apple se svou službou Apple Card a dokonce nedávno i Samsung se službou Samsung Money. Nějakou dobu se spekuluje i o Googlu, který by měl nabídnout něco podobného. Tento softwarový gigant ale půjde i trochu jinou cestou.

Google Pay jako klient

Zatímco Apple a Samsung spíše nabízí digitální účty, Google nabídne trochu jinou službu. Dočkali jsme se oficiální oznámení od Googlu a amerických bank Bank Mobile, BBVA USA, BMO Harris, Coastal Community Bank, First Independence Bank a SEFCU, že v příštím roce se dočkáme novinky, která nabídne účty svých klientů přímo v Google Pay.

Sice není k dispozici mnoho informací, jak to bude vše vypadat, ale z vyjádření se dá ledacos odhadnout. Aplikace a služba Google Pay bude v podstatě alternativním klientem pro účty. Skoro by se dalo říci, že uživatelé budou mít přístup k penězům, které mají ve výše uvedených bankách. Z aplikace Google Pay bude možné tyto prostředky spravovat a také s nimi manipulovat. Navíc se budou nabízet nejrůznější nástroje bankovního charakteru.

Google Pay Card 770x812x

Zdroj: techcrunch.com

Novinka by se dala přirovnat k situaci v Česku, kdy si můžete nechat propojit účty mezi bankami v rámci jedné aplikace. Někdy se nabízí jen náhled na účty, ale již jsou k dispozici pokročilejší funkce. Novinka od Googlu a uvedených bank bude k dispozici v příštím roce ale jen v USA. Jestli dojde k nějakému rozšíření, tak si v našich končinách počkáme.

Google by měl ale nakonec představit i vlastní digitální účet. Z Google Pay by se tak mohl stát poměrně univerzální a silný nástroj, v kterém byste mohli spravovat všechny své účty. Cesta k tomuto řešení ale bude dlouhá a poměrně komplikovaná.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat