Bezdrátové Android Auto přijde s Androidem 11

Bezdrátové Android Auto přijde s Androidem 11
2020-08-22T16:30:36+02:00
• 22. 8. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Android Auto je systém pro propojení smartphonu a auta, v rámci kterého můžete mít větší možnosti během řízení. Kromě navigace se nabízí i další funkce a aplikace. Do této chvíle bylo propojení realizovatelné jen pomocí USB kabelu, přičemž bezdrátové řešení se nabízelo jen u malého počtu zařízení. To se změní s uvedením Androidu 11.

Android Auto a bezdrátové propojení

Bezdrátová možnost propojení mobilního telefonu a auta v rámci systému Android Auto je možné již dva roky, ale možnost se týkala jen mobilů od Googlu a Samsungu s Androidem 10, případně smartphonů Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ a Note 8 s Androidem 9.0. Android 11 vše změní, jelikož se stane funkce běžně dostupná i na dalších zařízeních. Bohužel je zde několik podmínek.

androidauto google 1640x917x

Zdroj: Google

V základu budete muset mít telefon s Androidem 11 a podporou 5GHz Wi-Fi, skrze kterou je propojení realizováno. Bohužel Google uvádí, že pro obyvatele EU bude možnost pravděpodobně limitována skrze regulaci týkající se používání 5GHz bezdrátových sítí v autě. Navíc tato možnost nebude primárně dostupná v zemích jako Japonsko a Rusko.

Google otevírá Android Auto pro nové aplikace třetích stran včetně navigace

Bohužel Android Auto není oficiálně podporováno i v Česku, byť je k dispozici čeština. Zeptali jsme se Googlu, jestli nedošlo k nějaké změně a nechystá se oficiální podpora, ale odpověď byla stejná jako v letech minulých. Zatím tedy musíme čekat, až dá Google zelenou. V opačném případě si můžete například stáhnout aplikaci z APK Mirror.

Zdroje: neowin.net, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tak na to se moc těším, protože Android Auto už si chci docela dlouhou dobu nainstalovat do svého automobilu, avšak po přečtení Vašeho článku mne utvrdilo v tom, že si ještě chvilku počkám :-) Řeším teď pořád něco s autem, zrovna v tomto týdnu jsem například objednával nové pneumatiky z https://www.pneuok.cz/ , teď mě čeká ještě STK, tak snad zbyde energie i na SW.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat