Samsung zřejmě přestane přibalovat nabíječku

Samsung zřejmě přestane přibalovat nabíječku
2020-07-09T19:30:23+02:00
• 9. 7. 2020

Zdroj: Samsung.com

7

Společnost Samsung reaguje s největší pravděpodobností na zprávu vydanou investiční bankou Barkley z Velké Británie, která u konkurenčního Applu očekává, že již od chystaného iPhonu 12 přestanou do prodejního balení přibalovat sluchátka a nabíječku. Oba druhy příslušenství jsou sice odjakživa základními prvky výbavy, ale v příštím roce by mohlo dojít k malé revoluci, ke které se mohou postupně připojovat i ostatní výrobci chytrých telefonů.

iPhone 12 zřejmě nebude mít nabíječku v balení [aktualizováno]

Síla zvyku

Jihokorejský gigant si pohrává se stejnou myšlenkou, a to ne kvůli ekologickému dopadu. Zároveň ke kroku nemá dojít hned a najednou u všech zařízení, ale postupně během roku 2021 podle zpětné vazby svých zákazníků. Náklady na výrobu zřejmě nebudou nijak astronomické. Ovšem do konečných cen telefonů se to nemusí nijak promítnout.

Výrobce dostane ještě volnější ruku při nastavování agresivní cenové politiky a zároveň podpoří prodeje samotného příslušenství. Údajně spoléhají na to, že uživatelé v domácnostech za posledních 10 let mají toto příslušenství ušetřené v zásobách, takže vyjmutí ani nijak nepocítí.

Galaxy Note 20

Zdroj: Dotekomanie.cz

Některé modely ze základní třídy v dnešní době jsou dodávány bez základních sluchátek, ale chybějící nabíječka už může být velkým krokem do neznáma. Nakonec logický význam by to mělo například u zařízení ze střední a vyšší třídy podporující bezdrátové nabíjení, což platí i u sluchátek, kdy uživatelé se nebojí pořídit bezdrátové provedení.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

StandaKrotil

10. 7. 2020, 17:21

Ti asiaté už kopírují i ty špatené věci proboha 😂 apple nedá nabiječky, my nedáme nabiječky. Apple nedá krabičku, my nedáme krabičku, apple způsobuje rakovinu, my ji budeme způsobovat rychleji!!! 😂

jinak, buďme v klidu. stačí jedna žaloba v usa, že „nikdo mě neinformoval, že když kupuji mobil bez nabíječky, že s ním můžu volat jen pár hodin a pak zhasne“ a korejcům se očka roztáhnou…

Martin Jeřábek

VIP 9. 7. 2020, 23:06

No jo ale co Apple? Ten s tím přijde už letos 😂 nedávej to za vinu jen korejcům 😂

Me by Jen zajímalo, jak to hodlají dělat s tím, že různé telefony podporují různou rychlost nabíjení u rychlonabijeni…..ty staré nabíječky co mame vsichni doma navíc….rychlonabijeni neumí….a každý telefon podporuje různou „Watáž“

Martin Jeřábek

VIP 9. 7. 2020, 21:12

A kolik výrobců ti dá do balení rychlonabiječky? 😂 Většinou mají polovinu a někdy ani to ne.. Třeba Apple dává 5W nabíječky.

třeba apple plánuje přibalit odšťavňovač?

Martin Jeřábek

VIP 9. 7. 2020, 23:09

No to je super ale to je větší než celkové balení Apple 😂

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat