Realme zřejmě pokoří 100W hranici nabíjení

Realme zřejmě pokoří 100W hranici nabíjení
2020-07-13T07:35:50+02:00
• 13. 7. 2020

Zdroj: Klgadgetguy.com

Už nějakou dobu se hovoří o 100W nabíjení pro smartphony, ale zatím nikdo nepředstavil takovou technologii. Například Samsung pracuje na takové technologii, dále také Xiaomi a například Vivo. Aktuálně si ale lze zakoupit mobily s technologií okolo 65W, kde dominuje Oppo a subznačka Realme, která ostatně dostala tuto technologii na globální trh. Zřejmě brzy dojde k překonání a bude k dispozici mobil se 120W nabíjením.

120 W jako nová hranice

Oppo, potažmo Realme, dosáhlo na 65W nabíjení pomocí jednoduchého triku. Mobily totiž neobsahují jednu baterii, k dispozici jsou dvě, většinou s kapacitami 2000 mAh. Díky paralelnímu nabíjení se docílí efektu nejrychlejšího nabíjení. Firma si je totiž vědoma, že pokud by vytvořila jednu baterii s podporou takové rychlosti, došlo by k rychlé degradaci při současných možnostech technologie baterií.

Viceprezident Xu QI společnosti Realme se nedávno vyjádřil, že 100W nabíjení je poněkud pomalé. V podstatě tak naznačil, že firma chystá novinku, která pokoří všechny hranice. Díky tomu zřejmě uzme prvenství daleko větším firmám. Bohužel více informací nebylo k dispozici, ale nyní se na světlo světa dostávají bližší informace.

Realme 120W Ultra Dart leak 432x810x

Zdroj: gizmochina.com

Na obrázku výše lze vidět některé hodnoty kolem chystané technologie Ultra Dart. Už jen na základě těchto informací se odhaduje, že novinka nabídne 120W nabíjení. Mobil se 4000mAh umí Ultra Dart nabít za neuvěřitelných 10 minut.

Vskutku se jedná o „šílenou“ hodnotu a mohli bychom konstatovat, že v tomto případě bude degradace vskutku rychlá, ale když vezmeme aktuální technologii, může odhadnout konstrukci. Realme zde nasadí podobný trik jako o 65W technologie. Odhadujeme, že v mobilu budou čtyři baterie s kapacitami 1000 mAh, které se budou nabíjet paralelně. Jen samotná nabíječka bude dosahovat na 120 W, přičemž jednotlivé baterie se budou nabíjet pomocí 30 W. Budeme si muset počkat na představení nové technologie, kde se firma určitě pochlubí, co vlastně použila.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat