Propojení služeb WhatsApp, Messenger a Instagram se blíží

Propojení služeb WhatsApp, Messenger a Instagram se blíží
2020-07-07T11:30:15+02:00
• 7. 7. 2020

Zdroj: The Verge

Společnost Facebook oznámila před časem, že se dočkáme propojení komunikačních platforem WhastApp, Messenger a dokonce Instagram. Ve své podstatě budou uživatelé těchto služeb komunikovat mezi sebou. Jedná se o vhodnější strategii než se snažit vytvořit unifikovanou službu integrující všechny aplikace do jedné. Od samotného oznámení propojení uběhl více než rok a až nyní se ukazují první náznaky v samotném zdrojovém kódu.

Propojení tří platforem

V první řadě je nutné si uvědomit, že služby WhastApp a Messenger pracují na jiném základu, takže nelze jednoduše propojit služby na úrovní serveru. WhatsApp uchovává veškerou komunikaci lokálně, tedy na zařízení. Díky tomu je zde k dispozici end-to-end šifrování. Nevýhodou je, že uživatelé musí řešit přesouvání komunikace mezi mobily, nebo že lze komunikovat jen z jednoho zařízení v jednu chvíli. Messenger pracuje na jiném principu, zde se využívá server pro uchování komunikace. Zde je pak výhoda v tom, že lze přecházet mezi vícero zařízeními.

gsmarena 001 500x888x

Zdroj: wabetainfo.com

Budou tedy nutné změny u obou aplikací, což se potvrzuje skrze úpravy ve zdrojovém kódu aplikace Messenger. Díky reverznímu inženýrství se podařilo @Alex193a ze serveru WABetaInfo objevit reference v aplikaci Messenger týkající se vytvoření lokální databáze pro komunikaci s uživatelem z platformy WhatsApp. Není jasné, jak bude probíhat přenos takové konverzace na jiné zařízení, kde budete chtít pokračovat. Otázkou je tedy, jestli dojde k synchronizaci lokální databáze či nikoliv.

EaDflvXWAAE0hHV 1080x2160x EZm1rgAWkAAMLCk 1080x1724x

Zdroj: wabetainfo.com

Nejedná se o jediný náznak propojení. V aplikaci Instagram se podařilo objevit položky, které uživatelům umožní přidání podpory pro Messenger. Zatím to tedy vypadá, že něčeho funkčního se dočkáme za poměrně dlouhou dobu. Jestli se tak stane ještě tento rok, netušíme. Možná si budeme muset počkat do roku 2021.

Zdroje: gsmarena.com, wabetainfo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat