Google představil několik novinek pro aplikaci Zprávy

Google představil několik novinek pro aplikaci Zprávy
2020-07-24T18:47:12+02:00
• 25. 7. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

3

V našich končinách aplikace Zprávy od Googlu slouží jen pro zasílání SMS a MMS zpráv, ale ve světě se již prosazuje novější standard RCS. Zpravidla čeká na operátory, ale ty začíná obcházet. U nás bychom se teoreticky mohli dočkat novinky ještě letos, ale nemáme to potvrzené. RCS nabízí větší možnosti a hlavně nedochází k účtování po jednotlivých zprávách. Navíc zprávy mohou být bohatější. V podstatě se jedná o běžný chat a možná budoucnost univerzální komunikace na Androidech. Nyní jsme se dočkali představení několika novinek rozšiřující možnosti.

Zprávy a novinky

Začneme drobnostmi, jako je například hlubší integrace služby Google Duo. Jinými slovy lze skrze jedno tlačítko uskutečnit videohovor přímo ze samotné konverzace bez nutnosti spouštět aplikaci Google Duo. Dále došlo na optimalizaci nahrávání audio zpráv, kde stačí jen podržet tlačítko mikrofonu.

Podstatnější vylepšení se nachází u fotografií, respektive zasílaných obrázků. Google integroval poměrně jednoduchý editor, který nabízí jen dvě funkce. Můžete do obrázku něco napsat, případně nakreslit. U druhé možnosti se nabízí tři druhy nástroje a také několik barev.

ezgif 7 ef450a4b7d31 159x300x

Zdroj: Google

Další novinka se týká návrhů, co odeslat druhé straně. Google zde nabídne několik zpráv, případně animovaných emoji. Vše s cílem začít konverzaci. Bohužel se zobrazuje jen v anglické verzi. Poslední vylepšení se týká reakcí. Aplikace Zprávy tak vlastně implementuje funkci, která je běžná u ostatních komunikačních platforem a sociálních sítí. Nově tedy bude možné reagovat pomoci předvolených emoji na zaslané zprávy.

ezgif 7 fcd6cabe7c6b 211x400x

Zdroj: Google

logo-app Zprávy pro Android Google LLC Zdarma ANDROID

Zdroje: neowin.net, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Milan Šrom

26. 7. 2020, 21:52

Tu aplikaci samozřejmě taky nemám rád. Jen jsem chtěl upřesnit to s temi zvuky. Je to závislé na OS a výrobci. U některých zařízení to lze nastavit. Například pro zajímavost. Starý Hang uměl nastavit zvuk pro každý kontakt. Teď už neumí. Ale neumím na mém telefonu nastavit ani jiný zvuk. Když ale nahraji starší verzi, tak to lze a po aktualizaci nastavení zůstane. ..

Karel Živný

26. 7. 2020, 9:42

Aleš Baláš: potvrzení o doručení SMS umí, stejně tak lze nastavit zvuk upozornění na příchozí SMS (myslím, že dokonce pro každou konverzaci zvlášť).

Aleš Baláš

26. 7. 2020, 0:46

No ano, integrace s Duo, obrázky a bla bla bla…. Ale potvrzení doručení sms stále neumí a o nějakém nastavení barev nebo velikosti písma vůbec nikdy programátoři neslyšeli. Plánované odeslání nebo pozdržené odeslání taky nic. Zvuk příchozí sms nelze nastavit, přehraje se systémový zvuk, ovšem ne zvuk pro sms, ale pro obecné oznámení, což je dost matoucí. Synchronizace s počítačem jakž takž funguje, ale není to celkově moc použitelná aplikace.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat