Facebook testuje nové mobilní rozhraní

Facebook testuje nové mobilní rozhraní
2020-07-27T19:19:59+02:00
• 28. 7. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Sociální síť Facebook zveřejnila řadu experimentálních funkcí pro výběr stránek v anglickém jazyce. V současnosti mají k funkcím přístup některé celebrity za účelem testování. 

Facebook pracuje na novince

Jednou z experimentálních funkcí je zbrusu nové rozvržení mobilních aplikací, které se zaměřuje na název, popis a počet sledovatelů. Jak můžete vidět ve srovnání starého (vlevo) a nového (vpravo) vzhledu, nové rozvržení vychází z Instagramu a Twitteru. Nyní to vypadá jako profil sociální sítě než webu.

Facebook

Zdroj: Engadget

Nový vzhled stránky zcela eliminuje tlačítko To se mi líbí a počet lidí, který na tlačítko klikl. Kromě nového rozložení poskytuje Facebook také vybraným vlastníkům/správcům stránky přístup k novým funkcím správy účtu. Nyní je tedy snadnější procházet mezi jejich osobními profily a veřejnými stránkami. Také je jednodušší přiřadit a spravovat oprávnění pro přístup správce. Uživatelé mohou přistupovat i k novým statistikám, včetně metrik zobrazujících nejvýkonnější příspěvky a podobně. Pokud se Facebooku testy povedou bez problémů, je jisté, že podobné změny brzy uvidíme i my v České republice.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat