Zoom oznámil end-to-end šifrování pro všechny uživatele

Zoom oznámil end-to-end šifrování pro všechny uživatele
2020-09-11T11:13:35+02:00
• 20. 6. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Po až extrémním nárůstu popularity během pandemie COVID-19 se společnost Zoom stala velmi rychle středem pozornosti různých odborníků v oblasti ochrany soukromí a zabezpečení. Doposud totiž služba nenabízela šifrování typu end-to-end a měla problémy s ochranou osobních dat. 

Zoom – 500 000 účtů se objevilo na dark webu

Zoom konečně zabezpečí i neplatící uživatele

Společnost na velkou kritiku ze strany odborníků a uživatelů slíbila, že šifrování pro svou službu nabídne. Skutečně jej nabídlo, ale pouze pro placené uživatele. Po dalším tlaku, hlavně ze strany médií, Zoom nyní šifrování end-to-end přináší pro všechny uživatele.

Zoom jednoznačně potřebuje udržet svou službu na vysoké bezpečnostní úrovni, aby se vyvaroval takzvanému Zoombombingu. Bylo tedy jen otázkou času, než společnost E2EE šifrování rozšíří všem uživatelům. 

Zoom

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nutno však podotknout, že end-to-end (E2EE) šifrování je pouze volitelné, nikoliv automatické. Pokud tedy chcete tento typ šifrování aktivovat, musíte ověřit svou totožnost pomocí textové zprávy nebo jiným způsobem, aby algoritmus zabránil spamovým účtům používat E2EE. Ve své tiskové zprávě mimo jiné společnost uvedla, že všechny konverzace na platformě Zoom jsou chráněny přenosových šifrováním AES 256 GCM. 

Zoom i přes (ne)bezpečnost používá více než 300 mil. lidí denně

Zoom také nahrál E2EE do GitHubu, aby byl transparentně dostupný pro odborníky a výzkumníky v oblasti bezpečnosti. Firma pak plánuje ještě tento měsíc zahájit beta verzi funkce E2EE, takže bude chvíli trvat, než budete moci funkci využívat.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat