Snapdragon 865 Plus má přijít v červenci aktualizováno

Snapdragon 865 Plus má přijít v červenci [aktualizováno]
2020-06-26T16:29:06+02:00
• 26. 6. 2020
2

Aktualizováno 26. 6.

V únoru se objevily spekulace, že bychom se mohli dočkat vylepšené verze procesoru Snapdragon 865. Plus model by měl nabídnout frekvenci přes 3 GHz. Za poslední několik měsíců se objevilo několik náznaků, že by Qualcomm nakonec nemusel vydat Snapdragon 865 Plus, jelikož někteří výrobci raději dávali přednost modelu Snapdragon 765(G) kvůli ceně.

Nyní zde ale máme informaci od Ice Universe, který má na svém kontě hodně potvrzených úniků, že k uvedení novinky dojde v červenci. Dle jeho vyjádření budou všechny top modely uvedené v druhé polovině roku obsahovat právě Snapdragon 865 Plus. Mezi nimi se má například objevit chystaná 5G verze Samsungu Galaxy Z Flip (recenze). Neočekáváme dramatické změny, jen zvýšení výkonu, případně přidání podpory pro pár novějších technologií.

Původní článek 16. 2.

Pakliže hledáte nejvýkonnější mobilní telefon současnosti, měli byste hledat takové zařízení, v kterém tepe Snapdragon 865. Bezpochyby patří mezi nejvýkonnější procesory, byť má například konkurenci v podobě Exynosu 990, který najdeme u nejnovějších top modelů od Samsungu. Nástupce procesoru bude dostupný až za rok a objeví se u další generace top modelů, ale ještě před tím se zřejmě dočkáme vylepšené verze.

Snapdragon 865 Plus?

Přibližně půl roku po představení Snapdragonu 855 jsme se dočkali vylepšené verze Snapdragon 855 Plus. Sice jsme se nedočkali výrazných novinek nebo vylepšení, ale nabízel se vyšší výkon. Společnost Qualcomm vyladila procesor, díky čemuž jsme se dočkali v předstihu výkonnějších smartphonů, zejména herních.

Nyní se objevují informace, že již za dva měsíce budou k dispozici první prototypy pro společnosti, aby mohly nachystat nové modely. Sice nelze očekávat zcela nových modelů, ale zřejmě dojde na znovuuvedení již představených smartphonů, jen dostanou přívlastek Pro nebo něco podobného. To se právě stalo minulý rok.

Plus verze od běžné se také lišila lepší podporou 5G sítě. Nyní se ale spekuluje, že by model Snapdragon 865 Plus měl nabídnout přímou integraci 5G modemu, ale spíše očekáváme, že takovou novinku chystá Qualcomm až pro následující generaci, Snapdragon 875.

První mobily se Snapdragonem 865 Plus by se mohly objevit již ve třetím čtvrtletí tohoto roku. První firmy nabízející nový procesor budou zřejmě Xiaomi, OnePlus, Vivo, Nubia a Black Shark. Sice se v té době představí Pixel 5, ale Google zřejmě zůstane u základní verze Snapdragon 865.

Zdroje: gizmochina.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 16. 2. 2020, 22:04

No ono S865+ bude nejspíš první od Qualcommu s 5nm technologií, přeci jen A14 pro Apple bude na 5nm takže určitě Qualcomm nebude chtít zůstat pozadu, další bude s 5nm Kirin 1xxx

Přemysl Vaculík

VIP 16. 2. 2020, 22:28

To spíš ne, to si nechá pro další generaci.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat