Youtube vás upozorní, že byste měli jít spát

Youtube vás upozorní, že byste měli jít spát
2020-05-22T08:00:47+02:00
• 22. 5. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

2

V poslední době jde sledovat nový trend, který se zaměřuje na digitální zdraví. V podstatě jde metody, jak snížit závislost na smartphonech a jiných zařízení. Operační systémy disponují nejrůznějšími funkcemi, které mají napomáhat s redukcí času používání. Youtube například již nějakou dobu disponuje statistikami sledování a také nastavením, po jakém čase byste si měli dát pauzu. Nyní přibude další novinka.

Youtube a čas jít spát

Vývojáři Youtube aplikace se zaměřili na situaci, kdy uživatelé místo spánku sledují do pozdních hodin videa, přičemž tak zasahují do doby, kdy by měli spát. V rámci nastavení aplikace přibude možnost nastavení doby, kdy spíte. Po aktivaci aplikace Youtube upozorní skrze vyskakující okno, že byste měli vypnout videa a jít spát.

YouTube Bedtime Reminders 1 568x1200x YouTube Bedtime Reminders 2 568x1200x

Zdroj: xda-developers.com

Novinku najdete v nastavení aplikace v sekcí Obecné. Zde budete moci aktivovat novinku s tím, že si nastavíte dobu, kdy je čas spánku. Youtube myslel i na situaci, kdy ještě sledujete nějaké videa a abyste nebyli rušeni. Po skončení vás aplikace upozorní. Budete moci odložit tuto zprávu o deset minut, případně ji zrušit. Nejedná se tak o funkci, kdy by se Youtube aplikace zastavila nebo ji nebylo možné používat. Jde skutečně jen o upozornění.

YouTube vám ukáže, kolik času jste strávili u videí [aktualizováno]

Tato novinka by měla být k dispozici v aplikacích pro Android a iOS od dnešního dne, ale je vidět, že rozšiřování bude nějakou dobu trvat. Na redakčních zařízení ještě nic takového nemáme. Otázkou je, jestli něco takového budou uživatelé používat. Nebylo by na škodu, kdyby toto mohli nastavit rodiče pro zařízeních svých potomků skrze rodičovskou kontrolu.

logo-app YouTube Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app YouTube: Watch, Listen, Stream Developer Zdarma iOS

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Klára Večeřová

22. 5. 2020, 9:59

A ještě bych potřebovala,abych to mohla ovládat přes svůj mobil,aby na mobilu dítěte nebylo možno vypnout.Děti jsou šikovné a jakékoliv nastavení dovedou velmi rychle změnit.Asi tak týden jsem dokázala tajit proč dceři zešedne obrazovka od 21.00 hod.Pak nato přišla a bylo po srandě (byla to digitální rovnováha).

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat