WhatsApp získává tmavý režim u webové verze aktualizováno

WhatsApp získává tmavý režim u webové verze [aktualizováno]
2020-07-01T18:01:19+02:00
• 1. 7. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Aktualizováno 1. 7.

Ke konci května jsme vám přinesli návod, jak si aktivovat tmavý režim u webové verze služby WhatsApp. Nyní je dostupná pro všechny skrze nastavení, kde si můžete vybrat světlou nebo tmavou podobu. Z nějakého důvodu tato služba nerespektuje nastavení systému počítače, byť se jedná o poměrně rozšířenou funkci na modernějších systémech a prohlížečích.

Screenshot 44 433x417x Screenshot 45 433x257x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 20. 5.

Komunikační platforma WhatsApp poměrně nedávno dostala podporu tmavého režimu u mobilních aplikací pro smartphony. Skutečně se jednalo o dlouhé čekání plné náznaků, prodlev a nejrůznějších změn. Naštěstí jsme se již dočkali, ale je zde jedno mínus. Webová verze stále nemá k dispozici tmavý režim, což je znát zejména v noci, kdy světlý design dokáže „vypálit“ oči. Existuje ale menší trik, jak aktivovat nachystaný tmavý režim.

WhatsApp web v tmavém

Webová verze služby WhatsApp existuje již od roku 2015 a za celou dobu došlo na mnoho změn, byť ne po designové stránce. Bohužel tmavý režim stále není k dispozici, byť máme náznaky, že se na něm pracuje. Vývojáři zřejmě dodělávají poslední úpravy, jelikož je v podstatě nachystaný, ale není aktivní. Odhadujeme, že by společnost mohla novinku zavést poměrně brzy, ale po zkušenostech s aplikacemi nelze říci, v jakém časovém horizontu to bude.

Naštěstí se došlo na jeden malý trik, jak aktivovat tmavý režim pro webového klienta. Stačí si otevřít webovou stránku web.whatsapp.com, přihlásit se a pak zmáčknout na klávesnici F12, případně otevřít vývojářskou konzoli. Následně musíte kliknout na záložku Elements.

whatsapp web dark mode 1001x421x

Zdroj: Dotekomanie.cz

V HTML kódu stačí dohledat Body a zde poklepat u atributu Class na slovíčko „web“. Následně můžete editovat toto slovo. Stačí přidat jen další – „dark“. Kliknutím kamkoliv v kódu dojde k aktivaci a celý web se automaticky přepne do tmavého režimu. Víc není potřeba udělat.

Screenshot 21 1166x501x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Tento trik je ale dočasný. Po aktualizování stránky dojde ke ztrátě změn a musíte celý postup absolvovat znovu. Jde ale vidět, že je vše připraveno, nebo většina webu. Možná se již velmi brzy dočkáme webového klienta v tmavém podání.

Zdroje: financialexpress.com, neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Palec nahoru!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat