Vodafone ukončuje nejen UPC Wi-Free

Vodafone ukončuje nejen UPC Wi-Free
2020-05-05T13:09:12+02:00
• 5. 5. 2020

Zdroj: Vodafone, UPC, Dotekomanie

4

V roce 2015 poskytovatel připojení UPC představil novou službu Wi-Free, která nabízela možnost se kdekoliv připojit skrze přihlašovací údaje k Wi-Fi síti s tímto názvem. Pokud si například platíte připojení od UPC, dnes už od Vodafonu, a jste v dosahu sítě Wi-Free, můžete se připojit a surfovat po internetu bez jakýchkoliv komplikací. To vše bylo umožněno díky bezdrátovým routerům, které zprostředkovávají toto připojení. Bohužel služba jako taková končí.

UPC Wi-Free končí

Služba Wi-Free byla příjemným doplňkem zdarma. Pokud jste byli na návštěvě u někoho, kdo měl novější router od UPC, mohli jste se bez problémů připojit, přičemž jste nemuseli žádat o heslo k Wi-Fi. Jediným omezením byla rychlost připojení, ale to ani tak moc nevadilo. Vzhledem k tomu, že Vodafone koupil UPC, očekávali jsme změny.

První došly před nějakou dobou, kdy bylo oznámeno, že značka UPC bude nahrazena Vodafonem. Nyní zde máme ale razantnější dopady. Vodafone se rozhodl k 31. 8. ukončit právě službu UPC Wi-Free. Náhrada zde nebude, takže se musíte spolehnout na přihlášení k nějaké Wi-Fi sítě, nebo využít mobilní data.

grafika samostatna 4650x1709x 2048x753x

Zdroj: UPC

To ale není vše. Vodafone ukončuje i další služby, přičemž náhrady zde také nebudou. případní zákazníci si budou muset najít alternativy sami.

  • K 30. 6. 2020 dojde také k ukončení webového prostoru members.upc.cz. Pokud službu využíváte, přejděte, prosím, na volně dostupná řešení.
  • Ke dni 31. 8. 2020 dojde k ukončení domén upcmail.cz, chello.cz, karneval.cz, mistral.cz, mbox.dkm.cz

K těmto změnám byla vytvořena speciální webová stránka, kde najdete dodatečné informace. Vodafone se neubránil k lákání na své novější neomezené tarify.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

No, ještě že je možnost ukončit smlouvu a přejít k O2, nebo jinam. Vodafone ať jde k čertu. Zase krok zpět, manželka má jejich mobilní síť s O2 se to nedá srovnat.

Olga Matousova

5. 5. 2020, 16:24

To jsem přesně čekala… A s čím přijdou příště?!… Zdražování?… Nebo vnucování jiných služeb aby to bylo „výhodnější“ a nakonec dražší 😆… Vypadá to že se poohlédnu po jiném poskytovateli Internetu.

Vlasta Kašpar

5. 5. 2020, 14:55

Hm, to jsou ale šmejdi… :-(
Asi čas začít po mnoha letech jiného providera…

Tak teď už čekám jen na zprávu, kdy zdraží o 30%…
Vodafone jsou nenažranci první kategorie, tak se není co divit.
Tady šlo jen o akvizici zákazníků, tak jako to kdysi udělalo O2, když nakupovali po republice poskytovatele bezdrátového Internetu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat