Obchod Play nabídne automatickou instalaci her a aplikací

Obchod Play nabídne automatickou instalaci her a aplikací
2020-05-01T17:00:10+02:00
• 1. 5. 2020

Zdroj: Google, Doteomanie.cz

V roce 2015 Google zavedl novinku v Obchodu Play, která umožňuje předregistraci k jakékoliv hře nebo aplikace. Zde vše závisí na vývojáři, který může tuto metodu aktivovat. V podstatě dá na vědomí, že se chystá vydání nějakého titulu a pokud se uživatel předregistruje, bude ihned informován skrze notifikaci, že je hra nebo aplikace dostupná. Nyní upravuje tento systém a přidává jednu vychytávku.

Obchod Play a automatická instalace

V tomto roce se podařilo zaznamenat, že Obchod Play dostane menší úpravu u aplikací a her, kde je možná předregistrace. Celá novinka se týká samotného způsobu upozorňování. To zůstává, ale nově si budete moci vybrat, jestli máte dostat jen informaci o vydání titulu, nebo má dojít k automatické instalaci, jakmile by hra nebo aplikace byla dostupná.

play store pre register automatic install 1 1080x2376x play store pre register automatic install 2 1080x2376x play store pre register automatic install 3 1080x2376x

Zdroj: androidpolice.com

Na základě toho, co si vyberete, se zobrazí rozdílný popisek pod hrou. Mohli byste namítat, že automatická instalace by zbytečně mohla vyčerpat FUP, pakliže by se jednalo o větší množství dat. Naštěstí se tento způsob instalace vztahuje pravidlo, že cokoliv většího bude staženo a nainstalováno jen v rámci připojení přes Wi-Fi.

V tuto chvíli je novinka teprve testována. Na redakčních zařízeních jsme ji nezaznamenali, ale je docela možné, že jste vybráni v rámci testování. Případně si budete muset nějakou chvíli počkat, než se na vás dostane řada. Sice Google zrušil notifikace kolem aktualizací, ale v tomto případě očekáváme, že o instalaci budete informováni.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat