Google upraví Obchod Play a předregistrace

Google upraví Obchod Play a předregistrace
2020-01-29T15:00:58+02:00
• 29. 1. 2020

Zdroj: Google, Doteomanie.cz

V roce 2015 Google zavedl možnost předregistrace u her a aplikací. Tato malá drobnost dala vývojářům větší možnosti v rámci marketingových kampaní. Byl zde tak trochu problém s uvedením nové aplikace nebo hry, jelikož v den vydání se musela nastartovat reklama a další aktivity k prosazení novinky, případně jen informování co největšího počtu potenciálních uživatelů. Díky možnosti předregistrace mohou být marketingové snahy nastartovány dříve a uživatelé v den vydání byli informováni prostřednictvím notifikace. Nyní zřejmě dojde k menší modifikaci.

Obchod Play a předregistrace

XDA Developers se podařilo objevit v aplikaci Obchod Play 18.6.28 několik textových řetězců naznačující novou funkcionalitu. Z nich vyplývá, že Obchod Play bude moci automaticky nainstalovat aplikaci nebo hru, kde jste se předregistrovali. Nejenže se nabízí možnost informování o vydání, ale nově se vše automaticky stáhne a nainstaluje.

předregistrace

Samozřejmě budete o daném postupu informováni notifikacemi, že se nyní aktuálně stahuje nebo instaluje aplikace nebo hra, u které došlo k předregistraci. Vzhledem k tomu, že některé hry mají větší velikost, bude se novinka řídit nastavení, kdy má docházet ke stahování. Bylo by kontraproduktivní, pokud by došlo k automatickému stahování, když jste na mobilních datech.

<string name=“notification_prereg_auto_install_success“>%1$s is installed</string>
<string name=“notification_prereg_auto_install_success_explanation_app“>“You pre-registered for this app and it’s now installed on your device. Enjoy the app!“</string>
<string name=“notification_prereg_auto_install_success_explanation_game“>“You pre-registered for this game and it’s now installed on your device. Enjoy the game!“</string>

Zatím sice není novinka k dispozici, ale předpokládáme, že bude možné v nastavení toto chování u předregistrací povolit nebo zakázat. Nyní si tedy musíme počkat, až Google novou funkcionalitu aktivuje a zavede u uživatelů. Bylo by vhodné, aby Google zakomponoval možnost takové automatické činnosti jen v případě napojení smartphonu na nabíječku.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat