Quibi je nová streamovací služba s omezenou dostupností

Quibi je nová streamovací služba s omezenou dostupností
2020-04-06T09:30:29+02:00
• 6. 4. 2020

Zdroj: techcrunch.com

Streamovací služby jsou v dnešní době čím dál populárnější a v době pandemie je uživatelé využívají čím dál více. Pakliže se chcete dívat na filmy, seriály, dokumenty a jiný podobný obsah, nabízí se několik možností. Pomyslným králem je Netflix, ale i další společnosti spustily své vlastní produkty. Na trhu najdeme například Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Go a mnoho dalších. Některé jsou dostupná v Česku, jiné jsou teprve na svém začátku. Nyní ale přichází trochu odlišná konkurence, která chce přinést evoluci v tomto segmentu. Novinka se jmenuje Quibi.

Quibi

Nová stramovací služba se připravovala několik let, přičemž o sobě dává znát nejvíce v posledním půl roce. Nyní došlo ke spuštění, přičemž láká na svůj originální obsah a celkové pojetí, jak by měl takový obsah vypadat. Nečekejte celovečerní filmy, dlouhé seriály, či cokoliv, co by vás upoutalo k obrazovce na hodiny. Quibi obsahuje totiž seriály, dokumenty a další videa v délce mezi pěti až desíti minutami.

unnamed 9 525x933x unnamed 8 525x933x unnamed 7 525x933x

Zdroj: Quibi

Unikátností streamovací služby Quibi je i technologie Turnstyle, která umožňuje sledovat veškerý obsah ve vertikálním i horizontálním pojetí. Prostě nezáleží, jak držíte mobil. Nejde zde ale jen o oříznutí. Sice obsah na výšku bude značně omezen, ale vše podstatné budete mít na displeji, divák nepřijde o nic podstatného.

Quibi

Zdroj: Quibi

Za Quibi stojí Jeffrey Katzenberg (zakladatel DreamWorks Animation) a CEO Meg Whitman (dříve CEO eBay a Hewlett Packard Enterprise), přičemž do celého projektu bylo napumpováno 1,75 miliardy dolarů. Na projektu se podílí režiséři jako Steven Spielberg a Guillermo del Toro, přičemž se zapojily hvězdy jako Liam Hemsworth, Jennifer Lopez, Christoph Waltz, Kristen Bell, Kevin Hart a spousta dalších.

Služba jako taková stojí 4,99 dolarů, ale v tomto plánu jsou i reklamy. Bez nich pak Quibi stojí 7,99 dolarů.  V tuto chvíli je služba dostupná v USA a v Kanadě, přičemž se plánuje rozšíření do dalších zemí. K dispozici bude jen pro Android a iOS, webová verze se zřejmě neplánuje, ani podpora chytrých televizí a podobně v dohledné době.

Zdroje: theverge.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat