První dojmy z novinky iPhone SE (druhé generace)

První dojmy z novinky iPhone SE (druhé generace)
2020-04-24T16:30:36+02:00
• 24. 4. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Nový iPhone SE druhé generace se začíná dnes prodávat a my ho dnešním dnem také začínáme testovat. Novinka byla představena minulou středu a přináší výkonný hardware v obalu staršího iPhonu 8. Jaké jsou naše první dojmy z druhého iPhonu SE?

iPhone SE 2020 oficiálně představen. Nabízí nízkou cenu a skvělý hardware

Nový iPhone SE – první dojmy

Je to trochu retro, především pokud běžně používáte bezrámečkové telefony, které se ovládají gesty. Při prvním uchopení mě překvapila nízká hmotnost a fakt, že displej je opravdu malý ve srovnání s ostatními telefony. Rámy kolem displeje jsou velké, asi bych novinku viděl spíše pro majitele starších iPhonů jako iPhone 6/7/8/SE. Telefon je však obecně velmi kompaktní a pokud vás velká pádla nebaví, může být iPhone SE velmi dobrá volba.

iPhone SE iPhone SE

Zdroj: Dotekomanie.cz

Designem mi nový iPhone SE zepředu v námi testované bílé barvě připomíná starý iPhone 6/6s. Kvůli černé přední straně totiž novinka evokuje černou verzi iPhonu 6, který měl velmi světlý hliník. Je škoda, že nemá přední panel bílý jako ještě iPhone 8. Záda jsou ale mnohem hezčí a pozitivní dojem kazí jen docela výrazné logo pro recyklaci. Doporučoval bych tak při koupi sáhnout po červené nebo černé verzi, které vypadají elegantněji.

SE logo 3 2 5854x3286x SE logo 12 5854x3286x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Čtečka otisků prstů TouchID je stále skvěle rychlá a v dnešní době nošení roušek funguje spolehlivě i venku oproti FaceID.

Foťák překvapivě nabízí stejné rozhraní jako iPhone 11 Pro, umožňuje tedy změnu rozlišení videa přímo v aplikaci a také změnu formátu na 16:9. Píšu to proto, jelikož tato změna se z nepochopitelných důvodů nedostala na iPhone XS a starší.

iPhone SE

Zdroj: Dotekomanie.cz

Jaký přesně senzor fotoaparát používá, není jasné, údajně se však jedná o foťák z XR a image-processing z iPhonu 11. Přesto je to stále jeden jediný fotoaparát. To mi přijde trochu málo na dnešní dobu. Jak fotí si povíme až v recenzi, kterou můžete očekávat v následujících dnech.

Uvnitř tepe nový procesor Apple A13 a musím uznat, že rychlost je opravdu výtečná takto z prvních dojmů. Na nic jsem zatím nečekal. Provedli jsme také hned benchmark AnTuTu, kde nový iPhone SE získal 460 996 bodů.

SE logo 1 2 5606x3147x SE logo 3 6000x3368x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Naše kompletní zhodnocení si ponecháme do recenze, na kterou se můžete těšit za pár dní. Jak se vám líbí nový iPhone SE?

Za zapůjčení produktu děkujeme Smarty.cz. iPhone SE si můžete zakoupit ZDE

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Pavel Skácel

25. 4. 2020, 11:44

Tak, vizionáři vymřeli, zůstali jen chamtivci.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat