WhatsApp má dvě miliardy aktivních uživatelů

WhatsApp má dvě miliardy aktivních uživatelů
2020-02-13T19:30:43+02:00
• 13. 2. 2020

WhatsApp je dnes už multiplatformní aplikace, která umožňuje posílat zprávy a multimediální soubory. Kromě textových zpráv ale zvládne služba zasílat obrázky, videosoubory, audiosoubory a uživatelskou polohu. Navíc se jedná o jednu z nejrychleji rostoucích sociálních sítí světa, takže není divu, že jej Facebook před lety odkoupil. 

Tmavý vzhled pro WhatsApp se testuje už i na iPhonech [aktualizováno]

WhatsApp trhá rekordy

Že služba roste raketovým tempem dokazuje také fakt, že má 2 mld. aktivních uživatelů. S touto statistikou se nyní společnost pochlubila. Jde také o druhou službu ve vlastnictví Facebooku, který tohoto milníku dosáhla. Aplikace WhatsApp tu s námi je již od roku 2009 a Facebook jej odkoupil v roce 2014 za neuvěřitelných 19 mld. dolarů. Ovšem už před třemi lety služba dokázala překonat hranici 1 mld. aktivních uživatelů.

WhatsApp

Přestože WhatsApp je nejoblíbenější chatovou aplikací na světě, má své mouchy. Spoluzakladatelé aplikace Brian Acton a Jan Koum opustili službu v roce 2017 a 2018. Jejich důvodem pro opuštění společnosti byla neshoda s vedením ohledně zařazení reklam do aplikace, kterým chtělo vedení přivést finance. 

WhatsApp: přehled novinek na rok 2020

Před dvěma lety Indie dokonce společnost obvinila z toho, že na platformě bylo distribuováno video, ve kterém byli lidé vnímáni jako únosci dětí. V loni pak došlo na odhalení bezpečností chyby, která byla použita k cílení na novináře a aktivisty po celém světě. Na všem se ale samozřejmě WhatsApp snaží pracovat. Že se ale lehce inspiruje Facebookem je na první pohled jasné. I přesto musíme službu za tento milník pochválit.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat