Mozilla představuje Firefox Private Network VPN

Mozilla představuje Firefox Private Network VPN
2020-02-19T08:00:19+02:00
• 19. 2. 2020

Již před půl rokem jsme se dozvěděli, že společnost Mozilla chce nabídnout VPN službu (virtuální privátní síť) pro nejrůznější zařízení s rozdílnými systémy. Jedná se o poměrně zvláštní krok, zejména když na současném trhu je hodně služeb nabízejících právě VPN, některé dokonce zdarma. Nyní jsme se ale konečně dočkali o něco většího uvedení novinky Firefox Private Network VPN.

Firefox Private Network VPN

Mozilla použila název pro svůj webový prohlížeč, byť v podstatě služba není v tomto ohledu integrována přímo do Firefoxu. Jedná se o samostatnou aplikaci, tedy aplikace. V tuto chvíli existují verze pro Windows 10, Android a Chrome, přičemž se plánuje uvedení pro iOS, Mac a Linux.

Bohužel služba jako taková je značně omezená, a to nejen z jednoho úhlu pohledu. Abyste si vyzkoušeli Firefox Private Network VPN, musíte být z USA, musíte mít pozvánku a musíte platit 4,99 dolarů měsíčně, což je v přepočtu přibližně 115 Kč. Navíc se jedná o speciální cenu v rámci beta testování.

Firefox Private Network VPN Firefox Private Network VPN

Společnost sice uvádí, že novinka bude dostupná v dalších krajinách, ale není řečeno, kdy dojde k rozšíření. Můžete se jen přihlásit do čekací listiny skrze oficiální stránky. Mozilla také uvádí, že se neplánuje verze zdarma. Můžete maximálně využit menší náhradu pro bezpečnější procházení internetu přímo v prohlížeči Firefox.

Služba využívá technologie od Mullvad VPN, přičemž jako protokol je zde použit WireGuard. Ten nabízí dostatečnou rychlost a také vyšší zabezpečení. Hlavní výhodou novinky je neukládání a nevytváření logů o uživatelích a jejich procházení internetem. To by se ale dalo čekat od placené služby.

Otázkou je, jestli Mozilla dokáže nalákat dostatek zájemců, aby vše bylo rentabilní. Ostatně ve sféře placených VPN je velká konkurence, a to od větších společností.

logo-app Firefox Private Network VPN Mozilla NEZNÁMÁ ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat