Mozilla spouští VPN, zpátky se vrací i program Firefox Test Pilot

Mozilla spouští VPN, zpátky se vrací i program Firefox Test Pilot
2019-09-16T10:00:24+02:00
• 16. 9. 2019

Společnost Mozilla v tomto týdnu oznámila, že se již brzy vrátí oblíbený program pod názvem Firefox Test Pilot, jenž uživatelům umožní opět vyzkoušet nové funkce, a to ještě před širokou veřejností. Přestože název byl zachován, celkové cíle nového programu jsou poněkud odlišné od posledního spuštění. Tentokrát se Firefox Test Pilot zaměřuje hlavně na funkce pro beta testování, které budou téměř ve fázi před publikováním široké veřejnosti. Doposud program sloužil na testování spíše až bláznivých experimentů. 

Mozilla se vrací zpět k testovacímu programu

Nicméně, prvním novým projektem v programu Test Pilot je beta verze služby Firefox Private Network VPN service. Ta je nyní k dispozici uživatelům stolních počítačů v rámci území USA. Nutno podotknout, že program Test Pilot se na trhu vůbec poprvé objevil před třemi lety. Velice rychle se z něj stal inkubační prostor pro řadu nových funkcí. Bohužel v lednu letošního roku se organizace rozhodla činnost programu ukončit. 

Otázkou tedy je, proč se společnost po tak krátké době rozhodla program opět spustit? Je zřejmé, že Mozilla získávala hodnotnou zpětnou vazbu od uživatelů Test Pilot, kteří jistě patřili mezi ty největší fanoušky Firefoxu. 

Mozilla však prohlásila, že potřebovala nějaký čas na vývoj nové verze programu. Pravdou je, že se nový Test Pilot velmi liší. Hlavním rozdílem je, že se nyní program soustředí na to, aby uživatelé měli možnost vyzkoušet některé nové nápady týmu Firefoxu. 

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat