Mediatek představil další procesor Helio G80

Mediatek představil další procesor Helio G80
2020-02-04T13:30:48+02:00
• 4. 2. 2020

V polovině ledna jsme se dočkali představení nového procesoru od společnosti Mediatek. Novinka se jmenuje Helio G70 a je určena pro mobily střední třídy. Nyní jsme se dočkali oznámení dalšího modelu v podobě Helio G80. Sice by se dalo podle názvu jednoduše konstatovat, že se jedná o výkonnější SoC, není to úplně pravda.

Mediatek Helio G80

Série G je určená zejména pro herní mobily, takže není divu, když společnost láká zejména na technologii MediaTek HyperEngine Game Technology, která vylepšuje chování nového čipu v případě hraní her. Společnost uvádí, že je k dispozici lepší management všech součástí, přičemž se pracuje s daty kolem spotřeby a teploty.

Jak již bylo naznačeno, na první pohled se může Helio G80 zdát jako vylepšená verze již představeného procesoru Helio G70, ale ve skutečnosti došlo i na jeden ústupek. Zatímco model G70 nabízí dvě jádra Cortex A76, tak v případě Helio G80 jsou k dispozici starší Cortex A75. Taktovací frekvence je stejná. Z zbylých 6 jader Cortex A55 došlo k navýšení frekvence z 1,7 na 1,8 GHz.

Helio G80

Další změnu najdeme u grafického čipu ARM Mali-G52 2EEMC2, kde došlo k navýšení frekvence z 850 na 920 MHz. Ostatní specifikace jsou totožné, takže se například nabízí podpora až 8 GB RAM (LPDDR4x, 1800 MHz) nebo úložiště eMMC 5.1. Displej může mít maximálně rozlišení Full HD+, případně nechybí podpora pro Wi-Fi 5 (a/b/g/n/ac), Bluetooth 5.0, GPS + Glonass + Beidou + Galileo.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat