Dotekománie doporučuje #109 – Shorty aneb soubory na plochu

Dotekománie doporučuje #109 – Shorty aneb soubory na plochu
2020-02-02T19:30:53+02:00
• 2. 2. 2020
2

V minulém dílu seriálu Dotekománie doporučuje jsme vám představili aplikaci na zvýšení zabezpečení uživatelských účtu na internetu. Tentokrát se podíváme na pomocníka při práci se soubory, který pochází přímo z naší dílny. Aplikace se jmenuje Shorty a tak trochu přináší funkcí z běžných operačních systémů pro počítače.

Shorty

Aplikace Shorty přináší poměrně jednoduchou funkcionalitu. Ve své podstatě umožňuje si nasdílet jakýkoliv soubor přímo na hlavní plochu smartphonu. Vznikla z jednoduché myšlenky, že občas je zapotřebí mít nějaký soubor rychle dostupný, přičemž otevírání nějaké aplikace nebo cloudového úložiště není příliš praktické, případně je nutné udělat mnoho kroků, aby byl soubor dostupný i pro použití bez připojení k internetu.

Pro použití Shorty stačí jakýkoliv soubor nasdílet a následně vybrat aplikaci Shorty. Zobrazí se vám okno s možnostmi nastavení názvu, podoby ikony a dokonce i barvy. Po potvrzení se nová ikona umístí na plochu, odkud máte jednoduše soubor dostupný.

V rámci procesu vložení ikony na plochu se vytvoří kopie souboru, díky čemuž je zaručena dostupnost i v momentu bez připojení k internetu. Můžete sdílet soubory z jakékoliv aplikace, která to umožňuje. Je nutné ale upozornit, že aplikace se nestará o synchronizaci, takže pokud je originální soubor změněn, na ploše zůstává jeho původní podoba. Při odstranění ikony z plochy dojde taktéž ke smazání uloženého souboru.

Aplikace vznikla zejména z potřeby redaktorů si ukládat například jízdenky tak, aby byly dostupné na jedno kliknutí. Od svého uvedení již registruje na svém kontě přes 10 000 stažení. Stejnou funkcionalitu najdete i u jiných aplikací, ale zpravidla se na tuto možnost nezaměřují přímo. Pokud chcete tedy jen ukládat soubory na plochu, mohla by vás aplikace Shorty zaujmout.

logo-app Shorty Michal Mroček Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jiří Král

24. 3. 2020, 20:30

Spíše doporučuji aplikaci MiXplorer. Dá se najít na XDA labs a funkce přidání zkratky souboru na plochu je zde také a navíc se zkratka aktualizuje takže ji můžete použít i po úpravě souboru. K tomu máte ještě solidní prohlížeč souborů. Proč nezabít 2 mouchy jednou ranou?

Dobrej nápad! Přestože to asi nevyužiju, je fajn, že když si programátor „jen tak“ něco zbastlí pro sebe, dá to k dispozici ostatním. Supr počin!!!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat