Chrome nabídne novinku u hesel, rozbíhají se práce

Chrome nabídne novinku u hesel, rozbíhají se práce
2020-02-18T08:00:08+02:00
• 18. 2. 2020

Pokud jde o hesla, měli by se uživatelé co nejvíce zajímat, jak jsou jejich data chráněna. Pokud je to možné, měli byste používat dvoufázové ověření. Samozřejmostí je, že by nemělo docházet k používání stejného hesla u dvou a více služeb. V tomto případě se hodí používat správce hesel, kteří nejenže umí generovat originální hesla, ale také disponují vyšším zabezpečení. I Google nabízí vlastního správce hesel, přičemž je dostupný i ve webovém prohlížeči Chrome. Nyní se ale zřejmě dočkáme poměrně drobné ale zajímavé novinky.

Chrome a ukládání hesel

Pokud nyní používáte Chrome i pro ukládání hesel, je vše zálohované do cloudu, pokud jste přihlášení v prohlížeči ke svému Google účtu. Díky tomu se následně stačí přihlásit v jiném Chromu a vše je synchronizováno, i hesla jako taková. Díky tomu se výrazně zjednodušuje používání některých služeb.

Chrome pro Android vás upozorní, pokud máte účet v ohrožení

Nyní se ale pracuje na možnosti, kdy dostanete na výběr, jestli se heslo má uložit k vašemu účtu do cloudu nebo bude uchováno lokálně jen na konkrétním zařízení. Jedná se tak o zajímavé rozšíření, které může některým uživatelům ještě více zjednodušit život.

správce hesel

Ne vždy se totiž hodí, aby se heslo ukládalo přímo do cloudu k vašemu účtu. Do této chvíle jste mohli odmítnout uložení hesla, třeba kvůli bezpečnostním pravidlům ve firmě. Nově budete moci heslo k nějaké online službě uchovat na lokálním zařízení, takže Google nebude disponovat kopií.

Ačkoliv novinka zní jednoduše a implementace by měla být snadná, Google musí myslet na bezpečnost. Lokálně uložené heslo nesmí být dostupné pro nikoho jiného a nesmí jej přečíst jiné aplikace, či webová stránka nebo aplikace.

Chrome pro Android získává generátor bezpečných hesel

Vzhledem k tomu, že se na novince pracuje v rámci projektu Chromium, bude zřejmě dostupná napříč webovými prohlížeči nejen od Googlu. Může se tak objevit ve verzích pro mobilní platfromy, v Edgi od Microsoftu, v Opeře a dalších.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat