Google má tři nové experimentální aplikace na digitální detox

Google má tři nové experimentální aplikace na digitální detox
2020-01-24T06:45:01+02:00
• 24. 1. 2020

Google podporuje nejrůznější nápady svých zaměstnanců a lidí se zajímavým přístupem k problémům. Ostatně na svém kontě má mnoho experimentálních aplikací, které slouží jen pro vyzkoušení, případně testují nový přístup. Například nedávno jsme se dočkali pěti aplikací a jednoho vtípku. Nyní zde máme tři nové experimenty, které se také soustřeďují na digitální detoxikaci – Screen Stopwatch, Activity Bubbles, Envelope.

Envelope

Mnohé studie naznačují a konstatují, že závislost nejen na mobilních telefonech může být poměrně závažná. Experiment Envelope (česky obálka) je aplikace a zároveň skutečná obálka pro telefon, která je minimálně ve dvou verzích. Každá má na sobě vytisknuté jen nejnutnější tlačítka. První disponuje číselníkem, druhá jen tlačítky pro vyfocení a natáčení. Více zde nenajdete. Aplikace se snaží uživatele vyburcovat k tomu, aby mobil nepoužíval ve své plné funkcionalitě. Jakmile máte svůj detox za sebou, budete muset obálku, v které je mobil uzavřen, roztrhat. Bohužel je novinka dostupná jen pro Pixel 3a.

logo-app Envelope Special Projects - Experiments Zdarma ANDROID

Activity Bubbles

Další experiment je velmi jednoduchá aplikace, respektive interaktivní tapeta na plochu. Jakmile odemknete zařízení, přibude jedno kolečko/bublina v tapetě. Smyslem Activity Bubbles je mít co nejméně koleček na tapetě. Vyšší smysl zde nehledejte, ale ostatně účinná forma připomenutí, jak moc používáme mobilní telefon, nemusí být komplikovaná.

logo-app Activity Bubbles - A Digital Wellbeing Experiment Google Creative Lab Zdarma ANDROID

Activity Bubbles Activity Bubbles Activity Bubbles

Screen Stopwatch

Poslední novinka je také interaktivní tapeta pro smartphone. Tentokrát nejde o bubliny, ale o stopky, které měří čas používání mobilního telefonu. Každé odemknutí mobilu zavelí tapetě, aby se spustily stopky, případně aby se pokračovalo ve stopování. Na konci dne tak můžete vidět hned na hlavní obrazovce, jak dlouho jste používali mobil. Tvůrci si slibují, že uživatelé se budou snažit o co nejkratší čas, ale dá se to šikovně obrátit a uživatelé se mohou pochlubit, jak moc trávili čas na mobilu.

logo-app Screen Stopwatch - A Digital Wellbeing Experiment Google Creative Lab Zdarma ANDROID

Screen Stopwatch Screen Stopwatch Screen Stopwatch

Je jasné, že se nejedná o světoborné aplikace a možná najdete v Obchodě Play lepší, ale aspoň jde vidět, že si Google pohrává s nejrůznějšími experimenty.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat