Google představil 5 experimentů pro Android a jeden „vtípek“

Google představil 5 experimentů pro Android a jeden „vtípek“
2019-10-23T19:30:34+02:00
• 23. 10. 2019
2

Google představil pro Android funkci Digital Wellbeing, která nabízí možnosti, jak omezit vyrušování mobilním telefonem, nebo minimálně si od některých funkcí odpočinout, případně od aplikací. I ostatní společnosti zavádí podobné funkce. Nyní jsme se ale dočkali od Googlu pěti experimentů zaměřených právě na digitální zdraví. Zřejmě tímto způsobem testuje, co by mohl přidat do Digital Wellbeing.

Digitální zdraví a experimenty

Ve své podstatě se jedná o jednoduché aplikace, které mohou napomoci s používáním mobilního telefonu, respektive omezit závislost na nich. První aplikace se jmenuje Unlock Clock a jejím smyslem je počítání, kolikrát odemknete mobilní telefon za den. Aplikace nabízí speciální tapetu, která zobrazuje počítadlo odemknutí mobilu.

logo-app Unlock Clock - A Digital Wellbeing Experiment Google Creative Lab Zdarma ANDROID

Další aplikace se jmenuje We Flip, ale tentokrát jde spíše o společenskou hru. Možná jste mezi přáteli hráli hru, kde prohrává ten, kdo se první dotkne mobilního telefonu. V tomto případě jde odemknutí smartphonu. Stačí, když mají aplikaci nainstalovanou uživatelé, kteří se nachází na jednom místě. Po inicializaci dojde k nalezení zařízení v blízkém okolí. Pak stačí aktivovat hru a prohrává ten, kdo odemkne mobil jako první.

logo-app We Flip - A Digital Wellbeing Experiment Google Creative Lab Zdarma ANDROID

Aplikace Post Box více méně supluje funkce jiných, které již najdete v Obchodě Play. Stačí aktivovat Post Box, zvolit si, jak často chcete být vyrušeni za den notifikacemi a aplikace je následně doručí. Moc možností zde není a Post Box jen sbírá to, co vám přistane do notifikací. Následně je všechny zobrazí v trochu grafičtější podobě.

logo-app Post Box - A Digital Wellbeing Experiment Google Creative Lab Zdarma ANDROID

V rámci experimentů došlo také na speciální launcher. Morph nabízí vytvoření mnoha ploch, přičemž každá obsahuje jen vybrané ikony aplikací, které si zvolíte. Následně lze zvolit na základě času nebo polohy, jaká obrazovka s ikonami aplikací se má zobrazit. Můžete si tak zvolit například jen pracovní aplikace, pokud jste v práci.

logo-app Morph - A Digital Wellbeing Experiment Google Creative Lab Zdarma ANDROID

Poslední experiment se jmenuje Desert Island a jedná se také launcher. Tentokrát ale můžete zvolit maximálně sedm aplikací, které jsou pro vás důležité. Následně můžete odstartovat experiment, který potrvá 24 hodin. V základu se vám bude zobrazovat sedm aplikací, ale skrze ikonu v pravém horním rohu můžete přistoupit k dalším aplikacím. Po uplynutí doby vám aplikace nabídne statistiku, co všechno jste použili.

logo-app Desert Island - A Digital Wellbeing Experiment Google Creative Lab Zdarma ANDROID

Jeden vtípek nakonec

Poslední aplikací Paper Phone, ale jedná se spíše o nejextrémnější řešení, jak si odpočinout od mobilního telefonu. V aplikaci si vyberete, co budete daný den potřebovat – kalendář, hru, kontaktní informace, recept atd. Následně se vytvoří dokument s potřebnými daty, který si následně vytisknete. Mobil tedy necháte doma a vyrazíte s kusem papíru. Toto hodnotíme jako vtípek než nějaké dobré řešení.

logo-app Paper Phone Special Projects - Experiments Zdarma ANDROID

Nemělo by se jednat o jediné experimenty. V budoucnu se můžeme dočkat dalších a pokud máte nápad na vlastní a chcete něco podobného vytvořit, můžete tak učinit na speciální stránce.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Václav Kadlček

24. 10. 2019, 12:42

Opravdu to jsou aplikace a jaké mají známky směšné Google.

Rostislav Zboril

23. 10. 2019, 23:43

Konečně se něco děje. Návrat dětí do života.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat