Předplatné magazínů v Google Zprávách končí, náhrada není

Předplatné magazínů v Google Zprávách končí, náhrada není
2020-01-03T22:10:50+02:00
• 4. 1. 2020

Google si již nějakou dobu pohrává s digitálním tiskem a se zprávami jako takovými. Nabízí v této oblasti celkem dost služeb, ale již se o ně nějak moc nestará. Dříve jsme zde měli aplikaci Google Stánek, kde bylo možné mimo jiné předplatit si některé časopisy. Následně ale došlo k sjednocení pod jednu aplikaci Google Zprávy, což je v podstatě i služba jako taková. Nyní se dozvídáme, že předplatné končí.

Google a předplatné magazínů

Google viděl příležitost v nabízení předplatného jednotlivých magazínů a dalšího tisku. Obsah magazínů jako takových je nabízen již skoro osm let, ale v poslední době zde nebyly jakékoliv novinky. Naopak jsme se dočkali odstranění sekce z Obchodu Play. V podstatě to bylo znamení začátku konce.

Někteří předplatitelé totiž v těchto dnech obdrželi e-mail od Googlu, kde se konstatuje, že předplatné jako takové končí. Dojde k úhradě vynaložených peněz, přičemž obsah jako takový již nebude přibývat. Všechna vydání, která byla zakoupena ale uživateli zůstanou dostupná v aplikaci Google Zprávy, konkrétně v sekci oblíbené nebo sledované magazíny.

Předplatné magazínů

Služba jako taková se nikdy nedostala do všech koutů světa a nyní je jasné, že se ani nedostane. Zjevně ji nepoužívalo dostatek uživatelů a nebyla výdělečná. Sice neznáme přesný důvod konce, ale odpovídalo by to Googlu a jeho praktikám.

Není jasné, jestli se připravuje nějaký náhrada, ale vzhledem k tomu, že Google odkazuje na jednotlivé weby magazínů k nákupu předplatného, je asi jasné, že se nic neplánuje. Zřejmě Google nechce konkurovat Applu a jeho nové službě.

Zdroje: androidpolice.com, 9to5google.com, arstechnica.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat