Tangi od Google Area 120 nově pro Android aktualizováno

Tangi od Google Area 120 nově pro Android [aktualizováno]
2020-06-18T11:25:22+02:00
• 18. 6. 2020

Aktualizováno 18. 6.

Na začátku roku jsme se dočkali nové aplikace Tangi z inkubátoru Area 120 společnosti Google. Po půl roce jsme se dočkali uvolnění verze pro systém Android, ale jak to už bývá u těchto experimentů, aplikace není dostupná v naší krajině. Pokud si ji ale chcete vyzkoušet, můžete si nainstalovat APK balíček ze serveru APKmirror.

logo-app Tangi Quick Videos Area 120 by Google NEZNÁMÁ ANDROID

Původní článek 30. 1.

Pokud jde o sociální sítě, najdeme na aktuálním trh mnoho možností. Kupříkladu jsme se nedávno dočkali reinkarnace mrtvé služby Vine v podobě novinky Byte. Ve své podstatě bude konkurovat populární službě TikTok, ale v obou případech jde o krátká zábavná videa. Na trh ale přichází novinka v podobě služby Tangi, která se soustřeďuje na trochu jiný typ obsahu.

Tangi

Aplikace a služba Tangi pochází z inkubátoru Area 120 společnosti Google. Hlavním smyslem novinky je nabídnout krátká videa o délce maximálně 60 sekund, která se soustřeďují na návody, tipy, triky a jiné návody, které mohou zjednodušit život, vytvořit něco uměleckého nebo si vyrobit nějakou pomůcku nebo cokoliv z běžných potřeb.

V podstatě se dá říci, že Tangi nabízí videa s informační hodnotou a neumožňuje zveřejňování videí s cílem jen pobavit. Je jasné, že zde bude silně hlídán obsah, což se potvrzuje i samotnou registrací jakožto tvůrce těchto videí. Takový uživatel musí projít ověřením obsahu, aby mu bylo umožněno zveřejňovat obsah. Už nyní ve službě působí několik známějších blogerů a jiných tvůrců.

Za službou stojí Coco Mao, přičemž uvádí, že nápad vznikl díky rodičům, kteří sledují takzvaná DIY (Do it yourself – „Udělej si sám“) videa. Proto došlo k vytvoření takto specifické službě. K dispozici je zatím jen aplikace pro iOS a webová verze. Bohužel Tangi není dostupné v EU, takže zatím nelze ani sledovat obsah v našich končinách, pokud nemáte k dispozici VPN do jiné krajiny.

Zdroje: techcrunch.com, androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat