Google Překladač vylepšuje offline překlady

Google Překladač vylepšuje offline překlady
2019-12-22T09:40:08+02:00
• 22. 12. 2019
2

Pokud někam cestujete bez přístupu na internet nebo nechcete používat svůj datový tarif, můžete se potkat s nepříjemnými problémy. Například ve chvíli, kdy chcete přeložit nějaké cizí slovíčko. Doposud jste v rámci aplikace Google Překladač museli být připojeni k internetu, abyste mohli nějaké slovo přeložit.

Google Překladač se konečně naučil pracovat bez internetu

To se nyní mění, neboť Google vydal aktualizaci, prostřednictvím které si budete moci slovíčka překládat i bez připojení k internetu. Offline překlad je k dispozici v 59 jazycích a je celkem o 12 % přesnější. Kromě toho nabízí vylepšenou volbu slov, gramatiku a strukturu vět. V některých jazycích, jako je japonština, korejština, thajština, polština a hindština, je nárůst kvality překladu více než 20 procent.

Může být také obtížné vyslovovat a hláskovat slova v jazycích, které jsou psány jinou formou, se kterou nejste obeznámeni. V těchto případech vám aplikace Překladač nabídne přepis, který dává ekvivalentní pravopis v abecedě, na kterou jste zvyklí. Když například překládáte „ahoj“ do hindštiny, uvidíte na překladové kartě „नमस्ते“ a „namaste“ se přeloží do „नमस्ते.“ 

Jde také o velice dobrý nástroj pro učení, jak se v daném jazyce komunikuje. Navíc má Google Translate podporu přepisu pro 10 jazyků – arabština, bengálština, gudžarátština, kannadština, maráthština, tamilština, telugština a urdština.

Jestli si chcete vyzkoušet vylepšení offline překlad a přepis, přejděte do aplikace Překladač pro iOS nebo Android. Ujistěte se, že máte nainstalovanou nejnovější verzi z Obchodu Play či App Store. Následně přejděte do nastavení offline překladu a klepnutím na šipku vedle názvu jazyka si daný jazyk stáhněte. 

Zdroj: blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Vojtíšek Olach

11. 9. 2023, 22:46

No

Jiří Král

22. 12. 2019, 12:00

„Doposud jste v rámci aplikace Google Překladač museli být připojeni k internetu, abyste mohli nějaké slovo přeložit“- aplikaci google překladače používám už několik let a offline překlad slov a dokonce i celých vět byl k dispozici ke stažení. Ano přišla řada vylepšení, ale citovanou větu bych označil za chybnou.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat