Google Duo si našlo cestu do Google Zprávy pro Web

Google Duo si našlo cestu do Google Zprávy pro Web
2019-10-24T08:00:48+02:00
• 24. 10. 2019

Minulý rok jsme se dočkali webového rozhraní aplikace Zprávy pro Android. Novinka dočkala trochu jiný název, Zprávy pro web. O několik měsíců později došlo na uvedení další webové verze, tentokrát služby Google Duo. Jedná se vlastně pro Google o hlavní komunikační platformy, na kterých se aktuálně pracuje. Nyní nachází společnou cestu.

Zprávy pro web s podporou Google Duo

Google v podstatě ukazuje, že Zprávy a Google Duo jsou hlavní komunikační platformy. Zprávy se budou starat jen o textovou část a s podporou RCS, která je zatím omezená jen na dvě země a případně na několik operátorů, lze docílit i běžného chatu. Google Duo na druhou stranu zajišťuje hlavně video hovory, ale je zde podpora i běžných hlasových. Bonusem navíc je možnost posílání takových vzkazů.

Google se rozhodl, že právě ve webovém rozhraní Zpráv nabídne možnost zavolat konkrétnímu kontaktu. Informuje o této novince v levé části webového rozhraní. Služby se snaží propojit telefonní možnosti podle telefonního čísla. Pokud tedy druhá strana má i Google Duo, bude možné uskutečnit hovor.

Stačí následně otevřít komunikaci s konkrétním kontaktem. Pokud je zde podpora Google Duo, objeví se ikona v horním pravém rohu. Po kliknutí tedy můžete zahájit hlasový nebo videokonferenční hovor. Není zde potřeba jakéhokoliv dalšího nastavování.

Opačná podpora zde zatím není a možná ani nebude. Google Duo je tedy spíše doplňková služba. Snad se dočkáme brzkého rozšíření RCS u Zpráv a ze samotné služby se stane komunikační platforma konkurující jiným.

Google zatlačí na rozšíření RCS, což je náhrada za SMS, MMS a EMS

Zdroje: support.google.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat