Google Duo má konečně webové rozhraní aktualizováno

Google Duo má konečně webové rozhraní [aktualizováno]
2019-02-26T17:45:42+02:00
• 26. 2. 2019

Aktualizováno 26. 2.

Před měsícem se začalo naplno spekulovat o webovém klientovi služby Google Duo. Nyní jsme se konečně dočkali a uživatelé mohou uskutečňovat běžné i video hovory z webového prohlížeče pro počítač. Služba je dostupná na adrese duo.google.com. Není potřeba skenování QR kódů, vše je řešeno přes spárovaný Google účet.

Původní článek 28. 1.

Máme zde další pokračování příběhu Google a komunikační služby. Nedávno jsme se dozvěděli přesný plán konce původní verze Hangouts. Mezitím ukončí Allo, které se nikdy nedostalo masivně mezi uživatele. První zmíněná služba je spíše pro byznys sféru, byť bude k dispozici i pro běžné uživatele. Ještě je zde Messages (Zprávy) a následně Duo, které je pro běžnou videokonferenci, ale tak lze provozovat běžné hovory. Zřejmě zde se dočkáme novinky v podobě webového klienta.

Duo na webu

Původní služby Allo a Zprávy mají k dispozici webové klienty, ale pro aktivování nebo přihlášení je zapotřebí skenovat QR kód. Dle informací, které má k dispozici web 9to5google, bude systém přihlašování zřejmě jiný. Možná se dočkáme zapojení možnosti přihlášení skrze Google účet. Doposud jste nepotřebovali a stále nepotřebujete pro Duo Google účet, stačí telefonní číslo samotného zařízení.

google duo

V případě webu to ale vypadá, že bude stačit propojený Google účet. Samozřejmě se to může ještě změnit a nakonec i zde bude QR kód, ale aplikace tomu nenasvědčuje. Podle všeho se dočkáme i funkcí z aplikací, jako třeba náhled kdo volá, nebo možnost posílání vzkazů.

Co se týče podpory, tak kromě Chromu lze očekávat možnost spuštění ve webových prohlížečích Firefox a Safari. Edge od Microsoftu nebyl zmíněn, ale zřejmě to v budoucnu ani nebude problém, když se Microsoft rozhodl k přechodu na Chromium.

logo-app Google Duo Google LLC Zdarma ANDROID logo-app Google Duo – Video Calling Zdarma iOS

Zdroje: 9to5google.com, xda-developers.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat