Google se pochlubil, Android 9 Pie se šířil rychleji

Google se pochlubil, Android 9 Pie se šířil rychleji
2019-10-24T10:00:07+02:00
• 24. 10. 2019
2

Největším problémem systému Android je jeho roztříštěnost. Sice se každý rok dočkáme nové verze, ale výrobci mobilních telefonů neaktualizují již představené mobily tak rychle, jak by bylo potřeba. Google dokonce rozdělil aktualizace na ty standardní systémové a pak na bezpečnostní. Ani tak se situace nezlepšila. I kvůli tomu vznikl projekt Treble. Google se pochlubil, jaký má dopad na aktuální trh.

Android a aktualizace

Abychom jen nekřivdili výrobcům mobilních telefonů, tak se situace skutečně začala lepšit, ale týká se to jen nejnovějších top modelů, respektive samotných top modelů. Levnější mobily nemají takový servis, jaký by byl potřeba. Projekt Treble změnil strukturu systému a nabízí lepší možnosti v urychlení vydávání aktualizací. Výrobci mohou lépe implementovat své úpravy, respektive nemusí zasahovat až tak moc do vnitřních struktur systému.

Android 10 – které mobily mají dostupnou aktualizaci [aktualizováno]

Projekt Treble přišel s Androidem 8 Oreo, ale jen u zařízení, která přišla na trh rovnou s touto verzí. I tak byl si někteří výrobci počkali, než začali podporovat Treble ve větším rozsahu. Google se nyní pochlubil, jak moc se projevila tato novinka na rychlosti adopce nových verzí systému.

Z poskytnutého grafu je vidět, že Android 9 Pie se šířil rychleji prostřednictvím aktualizací, hlavně díky Treble. Dalo by se říci, že se Android 9 Pie rozšířil dvakrát rychleji než Android 8 Oreo. Bohužel nemáme k dispozici další data a informace, abychom se například podívali, kolik zařízení nyní má Android 9 Pie, případně kolik procent zůstalo na starším systému.

Google nadále pracuje na vyřešení této problematiky, ale dokud nedojde k razantní změně, která donutí výrobce aktualizovat všechny mobily, jenž uvedou na trh, situace nebude ideální. Zde jednoduše platí, že pokud chcete dostávat pravidelné aktualizace po delší časový úsek, musíte zainvestovat. Případně si zakoupit mobil z rodiny Android One.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 24. 10. 2019, 17:51

Opr. Ze store 😁

Martin Jeřábek

VIP 24. 10. 2019, 17:51

Jedno řešení je: nařídit všem výrobcům nechat čistý OS bez nástavby a zbytek ať si lidé stáhnou že store co by potřebovali z jejich UI.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat