OnePlus 7T se ukazuje na oficiálních renderech, představí se 26. září aktualizováno

OnePlus 7T se ukazuje na oficiálních renderech, představí se 26. září [aktualizováno]
2019-09-17T17:50:40+02:00
• 17. 9. 2019
5

Aktualizováno 17. 9.

OnePlus si přichystalo dvě události. První se odehraje 26. září, druhá následně 10. října. Na té první se zřejmě dočkáme základního modelu, druhá přinese verzi Pro a všechny ostatní novinky, aspoň takový je předpoklad. Nyní se společnost pochlubila designem zadní strany skrze oficiální rendery.

Aktualizováno 16. 9.

Společnost OnePlus nyní oficiálně potvrdila, že série OnePlus 7T se představí 10. října v 17:00 našeho času. Pozvánka jako taková láká na 90Hz displeje, což potvrzuje dřívější spekulace. V tuto chvíli je k dispozici i speciální stránka věnovaná této události. Ještě před oficiálním představením všech novinek se dočkáme jedné akce, která se bude konat 26. září. Možná bude uveden jen jeden model, případně jiné zařízení.

Aktualizováno 13. 9.

Již dříve se objevily spekulace kolem specifikací a je celkem logické, že OnePlus použije nejnovější procesor Snapdragon 855 Plus. Nyní se objevují specifikace obou modelů a můžeme konstatovat, že nabídnout obdobnou výbavu. OnePlus 7T a OnePlus 7T Pro nabídnou 90Hz displeje s podporou HDR10+. Základní model bude mít 6,55palcový panel s rozlišením 2400 x 1080 pixelů. Pro verze pak bude mít 6,65 palců a 3100 x 1440 pixelů.

Na zadní straně bude takřka shodná sestava foťáků jako u série OnePlus 7, jen model OnePlus 7T Pro bude mít 12MPx snímač pro dvojnásobný zoom. V případě baterií dojde k navýšení. OnePlus 7T získá navíc 100 mAh, vyšší verze pak jen 85 mAh. K menší změně by mělo dojít u nabíjení. Dle spekulací bude rychlejší o 20 %.

Aktualizováno 30. 8.

Zatímco můžeme očekávat větší designové změny na zadní straně u nadcházejícího top modelu OnePlus 7T, tak verze Pro asi moc novinek nenabídne. Soudíme tak na základě neoficiálních renderů, které vznikly na základě úniku CAD materiálů. OnePlus 7T Pro bude vypadat stejně jako současný model, jen asi verze OnePlus 7T Pro McLaren Edition bude mít texturu na skleněných zádech.

Co se týče specifikací, nějaké změny lze očekávat, ale bude se jednat o přirozenou aktualizaci, takže nelze očekávat dramatické změny.

Aktualizováno 24. 8.

Představení OnePlus 7T a 7T Pro se blíží, takže není divu, když se objevily rendery chystané novinky. Vznikly na základě uniklých schémat, takže výsledný design se může lišit. Můžeme očekávat opět podobné specifikace, ale třeba u procesoru dojde ke změně, zřejmě dojde na použití Snapdragonu 855 Plus. Jak můžete vidět níže, na zadní straně se odehraje změna v uspořádání kamer. V tomto případě se samozřejmě jedná o základní model.

Původní článek 13. 8.

Společnost OnePlus v průběhu letošního roku již představila modely OnePlus 7 a OnePlus 7 Pro. Někteří z vás jistě alespoň jeden z těchto kousků používáte. Nyní se ale dočkáme dalšího vlajkového modelu letošního roku.

OnePlus 7T Pro již v říjnu?

Podle dostupných informací bychom se již 15. října letošního roku měli dočkat nového telefonu pod názvem OnePlus 7T Pro. Již nějaký ten pátek je u tohoto výrobce zvykem, že každý rok zveřejní dva TOP modely – jeden v první polovině roku, druhý koncem roku. 

A právě OnePlus 7T Pro by se měl stát tím druhým TOP modelem letošního roku. V současné chvíli samozřejmě není jisté, jak telefon bude vypadat a jaké hardwarové specifikace nabídne. Na internetu se ale objevují informace o tom, že by mohl být vybaven 90Hz displejem. Bohužel to je v současné chvíli vše, co zrhuba víme. 

Co nabídlo OnePlus 7 Pro?

OnePlus 7 Pro disponuje výsuvnou přední kamerou, díky čemuž lze využít maximálně přední stranu pro displeje. Nenajdeme zde tak díru nebo výřez. Není divu, že OnePlus použilo výsuvný mechanismus pro přední 16Mpx foťák, jelikož spadá do rodiny společností Vivo a Oppo, které mají s touto technologií již značné zkušenosti.

OnePlus zakomponovalo také mechanismus, kdy se kamera zasune, jakmile dojde k rozeznání, že smartphone padá. Kromě výsuvného mechanismu jsme se dočkali i značného vylepšení displeje. Nejenže není jakkoliv narušen, ale OnePlus si nechalo záležet a použilo 90Hz Super AMOLED panel, který navíc disponuje HDR10 certifikací pro lepší prožitek ze sledování videí.

Novinka také disponuje nejrychlejším úložištěm na trhu, konkrétně se jedná o UFS 3.0 a je to vlastně poprvé, kdy byla tato technologie použita u prodávaného smartphonu. Prvním měl být Galaxy Fold. Je tedy evidentní, že hlavní cíl výrobce je dodání zařízení s nejrychlejší výbavou, tedy pro co nejlepší zážitek z používání mobilů. OnePlus nezapomnělo ani na rychlé nabíjení, kdy u OnePlus 7 Pro najdeme 30W doplnění energie.

Specifikace OnePlus 7 Pro

  • displej: 6,67 palců, 3120 × 1440 pixelů (QHD+), Fluid AMOLED, HDR10+, 90 Hz, Corning Gorilla Glass 6
  • procesor: Snapdragon 855
  • 6/8/12 GB RAM
  • úložiště: 128GB / 256 GB (UFS 3.0)
  • Android 9 (Pie)
  • Dual nano-SIM
  • foťáky:
    • zadní – 48 MPx, f/1.6, OIS, PDAF
      • 8 MPx, 3x zoom, f/2.4, OIS
      • 16 MPx, 117°, f/2.2
    • přední – 16 MPx
  • čtečka otisků prstů v displeji, stereo
  • rozměry: 162,6 x 75,9 x 8,8 mm, 206 gramů
  • Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz / 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS, NFC
  • baterie: 4000 mAh + 30W

Zdroje: pocketnow.com, twitter.com, 91mobiles.com, compareraja.in, phonearena.com, androidpolice.com, gsmarena.com, forums.oneplus.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Ty jsi marný rendere

Přemysl Vaculík

VIP 17. 9. 2019, 18:46

Aktualizaci jsem dělal já. Render je počítačem generovaný obraz na základě modelu, přičemž výsledkem je takřka reálný výsledek. Na použití tohoto slova nevidím nic špatného.

Martin Jeřábek

VIP 16. 9. 2019, 21:55

Oneplus 7 ale má už UFS 3.0 takže to není novinka u Oneplus :)

Ufs 3 má aj note 10

Hakus von Tyros

24. 8. 2019, 19:37

Zřejmě jsem již zestárnul a zkostnatěl.
Výsuvné kamerky a čínští výrobci čehokoliv mě již neberou.
Od vydání SGS2 pouze a jenom Samsung. Telefony, hodinky, televize, lednička …. . Pouze Samsung.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat