Google Mapy s menší designovou novinkou aktualizováno

Google Mapy s menší designovou novinkou [aktualizováno]
2019-11-05T06:40:38+02:00
• 5. 11. 2019

Aktualizováno 5. 11.

Po skoro dvou měsících Google zavádí rychlé filtry do stabilní verze aplikace Mapy, respektive se novinka má zobrazovat na většině zařízení. Nabízí se vždy několik kategorií pod samotným políčkem pro vyhledávání, případně skrze tlačítko Další se dostanete k celému seznamu kategorií. Díky této drobnosti by se měla zrychlit navigace v aplikaci, případně takto rychleji najdete to, co právě potřebujete.

Aktualizováno 25. 8.

Před dvěma týdny se začal objevovat nový design navigace. Google zřejmě pokračuje s vylepšováním a nyní zavádí nové prvky pro rychlejší dohledávání míst. Přímo na úvodní obrazovce se vám mohou objevovat návrhy kategorii pod hlavní vyhledávací lištou. V podstatě se jedná o vyhledávací filtry, které jsou takto rychleji dostupné.

Původní článek 8. 8.

Naposled jsme se dočkali nějaké větší změny v rámci Navigace v Google Mapách v minulém roce, kdy jsme se dočkali manuálního nastavení tmavého režimu. Nedávno jsme se dočkali novinky pro Místní průvodce a co se týče českých uživatelů, tak nově se nabízí například obsazenost veřejné dopravy. Nyní se ukazuje, že se chystá nejen grafická změna samotné navigace.

Navigace v Google Mapách

Změny mohou vypadat jako jen drobné ladění, ale ukrývají i nové funkce. Novinky se objevují ve verzi 10.22.1 pro Android a jak můžete vidět níže, navigace prochází tzv. provzdušněním. Například horní prvky jsou spíše ve stylu plovoucího widgetu, kde status bar již není zelený, je vidět pokračování mapových podkladů.

Došlo k menšímu přemístění některých prvků. Navíc došlo k zakomponování daleko širšího zobrazení toho, co bude následovat. Po expandování horní části (stačí na ni kliknout) lze vidět další dvě změny směru, přičemž stále je k dispozici pohled na samotnou mapu, aspoň z části.

  

Také se nabízí lepší zobrazení alternativních tras a jejich časové náročnosti. Novinka je již nyní k dispozici formou aktualizace aplikace, ale pokud nechcete čekat, můžete si stáhnout instalační APK balíček z odkazu níže.

logo-app Mapy Google Inc. Zdarma ANDROID

APK ke stažení – instalujete na vlastní riziko

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat