Android 10 získá hlubší integraci Překladače

Android 10 získá hlubší integraci Překladače
2019-07-16T16:15:45+02:00
• 16. 7. 2019

Už v roce 2015 jsme se dočkali zajímavé integrace služby a aplikace Google Překladač do systému Android, konkrétně ve verzi 6 Marshmallow. Od té doby můžete po vybrání textu skrze kontextovou nabídku zvolit překlad, přičemž se vám zobrazí dialogové okno s možnostmi. Nedávno Google přidal do Překladače rozšířenou funkci vizuálního překladu. Jak to vypadá, brzy se dočkáme další novinky, která integruje Google Překladač ještě víc do systému.

Android 10 a Překladač

V rámci páté verze Androidu Q (budoucí Android 10) se podařilo objevit, že Google Překladač si najde svou cestu do naposledy spuštěných aplikací. Konkrétně při zobrazení tohoto seznamu se nabídne v dolní části karty konkrétní aplikace překlad. Po kliknutí na toto tlačítko se zobrazí dialogové okno s kompletním překladem celého viditelného textu.

Na první pohled se může zdát, že se jedná o duplicitní funkci. Zejména když je jednodušší vybrat konkrétní text a nechat si ho přeložit, ale ve skutečnosti zde dochází k využití OCR. Tedy dojde k identifikaci textu i v oblastech, kde jej nelze vybrat přímo.

Dle zjištění, novinka není spojena jen s aplikací Google Překladač. Zjevně je funkce přidána pomocí pixel Launcheru. Pokud se nic nezmění, toto rozšíření nebude dostupné na všech smartphonech. Buď budete potřebovat Pixel Launcher od Googlu nebo váš aktuální bude muset projít úpravou od vývojářů. Nepředpokládáme tedy, že by se tato integrace nějak rychle rozšířila.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat