Snapdragon 855 získává podporu nejen pro iSIM

Snapdragon 855 získává podporu nejen pro iSIM
2019-06-27T16:30:57+02:00
• 27. 6. 2019

Trh s mobilními telefony se mění každý rok a výrobci se pokaždé snaží nalákat na novinky, funkce a technologie. Nebývá obvyklé, aby současný hardware získal poměrně zajímavou novinku po několika měsících. Nyní se ale tak stalo a týká se to všech smartphonů s procesorem Snapdragon 855.

Snapdragon 855 a iSIM?

Společnost Qualcomm oznámila na veletrhu MWC Shanghai 2019, že jejich procesor (přesněji SoC) Snapdragon 855 získal certifikaci EAL-4+ od německé nezávislé bezpečnostní organizace BSI (Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik). Konkrétně se novinka týká součásti nazvané jako Security Processing Unit (SPU), která slouží pro zabezpečené uchovávání velmi důležitých a citlivých dat.

Qualcomm popisuje, že díky této certifikaci bude možné přímo využít iSIM. Jinak řečeno, nebude vyžadován další specifický hardware, jako je tomu v případě eSIM. Kromě toho bude možné uchovávat nejrůznější identifikační údaje a bude možné využívat pro kryptopeněženky, jízdenky a platební systémy.

Snapdragon 855 je tak vůbec prvním SoC s touto certifikací. Díky tomuto posunu se můžeme dočkat rychlejšímu rozmachu iSIM, kde nebude nutné zakomponovávat další hardware, jako je tomu nyní. Teoreticky všechny současné smartphony se Snapdragonem 855 mohou nabídnout funkci iSIM, ale záleží na výrobcích a operátorech. Pravděpodobnější je, že další generace mobilů budou moci nabídnout nové možnosti.

Zdroje: qualcomm.com, ubergizmo.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat